Η Google κλείνει το GooglePlus

Πάει και αυτό...

Deasy @ 08.10.2018
Η Google κλείνει το GooglePlus

Η Οδύσσεια της Google στα κοινωνικά δίκτυα συνεχίζεται με όχι ιδιαιτέρως θετικά αποτελέσματα για την εταιρεία, κάθε άλλο...

Η Google ανακοίνωσε πως εντόπισε ένα σφάλμα στην πλατφόρμα κοινωνικής δίκτυωσης Google Plus, χάρη στο οποίο τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών ήταν εκτεθειμένα στα μάτια τρίτων. Η εταιρεία κράτησε μυστικό το πρόβλημα ασφαλείας, το οποίο το αντιληφθηκε τον περασμένο Μάρτιο (!), προκειμένου να αποφύγει έλεγχο από τις αρμόδιες κυρώσεις και, φυσικά, τις κυρώσεις που θα την περίμεναν. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως θα κλείσει το Google Plus, το οποίο εδώ που τα λέμε μετά το πρώτο "μπαμ" που έκανε με το λανσάρισμά του δεν κατάφερε να σταθεί με αξιώσεις στον ανταγωνισμό του Facebook, του Twitter, του Snapchat, του Instagram και των άλλων -κοινωνικών- δυνάμεων.

Υπολογίζεται πως έχουν εκτεθεί τα προσωπικά δεδομένα ως και 500.000 χρηστών μπορεί να έχουν διαρρεύσει χάρη στο κενό ασφαλείας μέσω του οποίου μπορεί να απέκτησαν πρόσβαση 438 διαφορετικές εφαρμογές. Οι άνθρωποι έχουν κάνει γκάφα ολκής. 

Τώρα, αν κλείνουν το Google Plus σε μια προσπάθεια εξιλέωσης ή βρήκαν -επιτέλους- την αφορμή να το πακετάρουν και να το βάλουν στην αποθήκη μαζί με τις άλλες αποτυχημένες απόπειρες της εταιρείας (μόλις πέρασε από το μυαλό μας το Google Wave) λίγη σημασία έχει.

Μεγαλύτερη σημασία έχει αν η αποκάλυψη για το κενό θα προκαλέσει την αντίδραση των αμερικανικών και ευρωπαϊκών αρχών και αν οι επικεφαλής της εταιρείας θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Υποθέτουμε πως κάποιοι στις Βρυξέλλες ήδη ακονίζουν τα GDPR μαχαίρια τους. 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,GOOGLE PLUS,GOOGLE,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home