Συμμαχία Sony και Honda για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Συμμαχία Sony και Honda για ηλεκτρικά αυτοκίνητα
To πρωτότυπο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Sony Vision S που έχει ήδη παρουσιάσει η Sony.

Τη δημιουργία μιας κοινοπραξίας για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσαν σήμερα οι Sony και Honda, με τις δύο ιαπωνικές εταιρείες να δηλώνουν ότι μέχρι το 2025 θα έχουν έτοιμο το πρώτο αυτοκίνητο.

Το νέο σχήμα θα λειτουργεί ανεξάρτητα από το τμήμα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Honda, με τις δύο εταιρείες να εργάζονται η καθεμιά στον τομέα της εξειδίκευσής της. Ειδικότερα, η Honda θα αναλάβει την κατασκευή και παραγωγή των αυτοκινήτων, η Sony την πλατφόρμα mobility, πάνω στην οποία θα βασίζονται. Μάλιστα, όπως σημείωσαν η κοινοπραξία είναι ανοικτή σε πιθανή συνεργασία και με κάποια άλλη ενδιαφερόμενη εταιρεία.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια κίνηση που βάζει στο παιχνίδι της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων τη Sony, η οποία εδώ και δύο χρόνια έχει παρουσιάσει τα δικά της πρωτότυπα, που ναι μεν άφηναν καλές εντυπώσεις, ωστόσο απείχαν πολύ από το να βγουν στη διαδικασία παραγωγής. Άλλωστε, οι εταιρείες τεχνολογίας όπως η Sony μπορεί να διαθέτουν τεχνογνωσία σε σημαντικά κομμάτια, όπως οι αισθητήρες ή οι πλατφόρμες αυτόνομης οδήγησης, ωστόσο αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις σχετικά με την τήρηση των αυστηρών κανονισμών ασφάλειας και την ικανότητα των αυτοκινήτων να αντέχουν μερικές φορές δύσκολες συνθήκες οδήγησης.

Πώς φαντάζονται οι δύο εταιρείες τη νέα κοινοπραξία; Η απάντηση ήρθε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Honda, ο οποίος σε ερώτηση για το πως θα απαντήσει το νέο σχήμα στον όλο και πιο έντονο ανταγωνισμό απάντησε: «θα δημιουργήσουμε μια χημική αντίδραση που υπερβαίνει τις προσδοκίες των πελατών».

HONDA,ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,SONY,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home