Μαϊμού κριτικές με πολλά λεφτά

Ώστε δεν το κάνουν για τη δόξα

Μαϊμού κριτικές με πολλά λεφτά

Ναι μεν στο Internet κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν είσαι σκύλος ή όχι αλλά άμα σε πιάσουν να υποδύεσαι τον σκύλο μπορεί και να βρεις και τον μπελά σου, άλλωστε δεν είμαστε στα σχετικώς αθώα ‘90s και τα λεφτά που παίζουν στον online στίβο είναι πάρα πάρα πολλά Άρη μου ή όπως αλλιώς σε λένε.

Ετσι λοιπόν ένας Ιταλός που είχε στην κατοχή του το site PromoSalento καταδικάστηκε σε φυλάκιση 9 μηνών συνοδευόμενη από ένα πρόστιμο 8.000 ευρώ για ψεύτικες κριτικές που είχε γράψει στο TripAdvisor. Το PromoSalento δεν ήταν άγνωστο στο TripAdvisor, αφού από το 2015 λάμβανε καταγγελίες από εστιατόρια και ξενοδοχεία ότι το συγκεκριμένο site προωθούσε ψεύτικες κριτικές.

Συνολικά το PromoSalento είχε γράψει 1.000 κριτικές για χώρους που προφανώς ούτε ο ιδιοκτήτης ούτε κάποιος από τους συνεργάτες του είχαν επισκεφτεί.

Το TripAdvisor προχώρησε σε κυρώσεις, “υποβαθμίζοντας” τους χώρους για τους οποίους είχαν γραφτεί οι ψεύτικες κριτικές. Παράλληλα, σχεδιάζει να προειδοποιεί τους χρήστες του πως υπάρχουν ψεύτικες κριτικές για τον χώρο για τον οποίο διαβάζουν πληροφορίες, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.

Ψάχνοντας το θέμα βρεθήκαμε σε αυτό το πολύ διαφωτιστικό thread στο Reddit, όπου ένας χρήστης εξομολογείται πως έβγαζε ως και 2.000 δολάρια τον μήνα γράφοντας 6-7 κριτικές την ημέρα, με πενθήμερη απασχόληση (τι στο καλό, να έχουμε και κανένα Σαββατοκύριακο να ξεκουραστούμε), για μέρη που ούτε στον ύπνο του δεν είχε δει. Ενδιαφέρουσα είναι επίσης η αντίδραση όσων σχολιάζουν κάτω από την εξομολόγησή του, με πολλούς να τον… συγχαίρουν για την καπατσοσύνη του.

TRIPADVISOR,CYBERCULTURE,SOCIAL MEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home