Νέο κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στη Νέα Υόρκη από τη Samsung

Deasy @ 12.09.2018
Νέο κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στη Νέα Υόρκη από τη Samsung

Ένα ακόμα ερευνητικό κέντρο στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, το έκτο συνολικά, θα ανοίξει η Samsung. Αυτή τη φορά το κέντρο θα δημιουργηθεί στη Νέα Υόρκη και έρχεται να ενισχύσει τις δυνατότητες ΑΙ της εταιρείας.

Επικεφαλής του νέου κέντρου τοποθετήθηκε ο Daniel D. Lee, Executive Vice President του τμήματος Samsung Research και διεθνούς φήμης ειδικός στην ρομποτική ΑΙ (εντάχθηκε στο δυναμικό της Samsung τον περασμένο Ιούνιο), ο οποίος θα συνεργαστεί με τον H. Sebastian Seung  (επίσης Executive Vice President στο τμήμα Samsung Research), που θεωρείται αυθεντία στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης βασισμένες στη νευροεπιστήμη, με στόχο το νέο κέντρο τεχνητής νοημοσύνης στη Νέα Υόρκη να πρωτοπορήσει στην προηγμένη έρευνα ΑΙ στον τομέα της ρομποτικής. Επιπλέον, ως Επικεφαλής Επιστήμονας της Έρευνας στη Samsung Electronics, ο Seung θα συμβουλεύει τη Samsung για μελλοντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον τομέα της προηγμένης έρευνας ΑΙ.  

Η Samsung έχει ανακοινώσει τα σχέδιά της για την επέκταση των προηγμένων ερευνητικών  δυνατοτήτων της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με σκοπό την πρόσληψη περίπου 1.000 ειδικών έως το 2020. Αυτό θα είναι το έκτο κατά σειρά κέντρο τεχνητής νοημοσύνης της Samsung σε όλο τον κόσμο και θα λειτουργεί σε συνεργασία με τις άλλες εγκαταστάσεις έρευνας ΑΙ της Samsung. Τα άλλα πέντε κέντρα τεχνητής νοημοσύνης βρίσκονται στην Κορέα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον Καναδά, στη Ρωσία και στη Silicon Valley των ΗΠΑ. Η λειτουργία νέων κέντρων τεχνητής νοημοσύνης δεν σταματάει εδώ, με την Samsung να σημειώνει ότι στόχος είναι η περαιτέρω επέκτασή τους, που θα έχει ως αποτέλεσμα την εδραίωση της θέσης της ως ηγέτιδα εταιρεία της έρευνας τεχνητής νοημοσύνης στη βιομηχανία.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home