ΕΕ: Παράθυρο μόλις μίας ώρας για το κατέβασμα εξτρεμιστικού περιεχομένου

Σε διαφορετική περίπτωση θα επιβάλλεται πρόστιμο.

Deasy @ 12.09.2018
ΕΕ: Παράθυρο μόλις μίας ώρας για το κατέβασμα εξτρεμιστικού περιεχομένου
Ανικανοποίητες δείχνουν οι Βρυξέλλες από την παράταση που έδωσαν στις online εταιρείες για να αντιδρούν πιο γρήγορα στις περιπτώσεις που εξτρεμιστικό περιεχόμενο ανεβαίνει στις πλατφόρμες τους, με αποτέλεσμα να δείχνουν έτοιμες να πάρουν πιο σκληρά μέτρα.

Έτσι λοιπόν εξετάζουν την περίπτωση να επιβάλλουν πρόστιμο σε εταιρείες όπως το Facebook ή το Twitter, αν οι τελευταίες αποτυγχάνουν να εντοπίσουν και να κατεβάσουν τέτοιου είδους περιεχόμενο σε διάστημα μεγαλύτερο της μίας ώρας.

Η πρόθεση έγινε γνωστή και δια στόματος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, κατά τη διάρκεια της σημερινής του ομιλίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Η μία ώρα είναι το καθοριστικό χρονικό παράθυρο στο οποίο λαμβάνει χώρα η μεγαλύτερη ζημιά» σημείωσε χαρακτηριστικά στην ομιλία του. Η πρόταση των Βρυξελλών δεν μένει μόνο στην θέσπιση αυτού του χρονικού παραθύρου αλλά ζητάει από τις online πλατφόρμες να λάβουν προληπτικά μέτρα, όπως η ανάπτυξη νέων εργαλείων ή η ανθρώπινη εποπτεία του περιεχομένου που δημοσιεύεται. Επιπλέον, οι εταιρείες θα πρέπει να καταθέτουν ετήσιες εκθέσεις διαφάνειας, σημειώνοντας τις προσπάθειες που έκαναν για να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα κατάχρησης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι για να τεθεί σε ισχύ η πρόταση θα χρειαστεί την υποστήριξη τόσο των 28 κρατών-μελών της ΕΕ όσο και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.    

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home