Θα αλλάξουμε τα φώτα στις λάμπες αλογόνου

Deasy @ 24.08.2018
Θα αλλάξουμε τα φώτα στις λάμπες αλογόνου

Μαζί με το καλοκαίρι θα κλείσει και το μεγάλο κεφάλαιο των λαμπτήρων αλογόνου που αφού φώτισαν τα βράδια μας για κάμποσες δεκαετίες ετοιμάζονται να πάρουν τον δρόμο που είχαν πάρει χρόνια πίσω οι λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Σε εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας, η πώληση λαμπτήρων αλογόνου σταματά φέτος την 1η Σεπτεμβρίου με την εξαίρεση των λαμπτήρων που χρησιμοποιούνται στους φούρνους των σπιτιών μας.

Από αυτή την ημέρα και μετά, αν θέλεις να φωτίσεις το σπίτι το βράδυ θα πρέπει να προμηθευτείς έναν λαμπτήρα τύπου LED ή, αν το επιθυμείς, να σηκώσεις το στοκ που μπορεί να έχει ένα κατάστημα σε λάμπες αλογόνου.

Όχι πως θα συνιστούσαμε κάτι τέτοιο.

Κατά μέσο όρο, λέει η άτιμη η στατιστική, μία λάμπα αλογόνου παραδίδει το φωτεινό της πνεύμα σε δύο χρόνια. Αντίθετα ένας λαμπτήρας LED μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα ακόμα και για περισσότερο από δεκαετία.

Είναι μεν ακριβότερος σε σχέση με μια λάμπα αλογόνου, έτσι για να έχεις μια εικόνα μπορεί να είναι δύο ή και τρεις φορές πιο ακριβός, αλλά ο λαμπτήρας LED θα σου δώσει πίσω το έξτρα αυτό ποσό με την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μεγάλη διάρκεια ζωής.

Φυσικά όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις κάποιοι βρήκαν την αφορμή να γκρινιάξουν, όπως για παράδειγμα οι υπέρμαχοι του Brexit στη Βρετανία που λένε πως η κοινοτική οδηγία είναι άλλη μια απόδειξη του πόσο περιοριστική είναι για την ατομική ελευθερία η Ε.Ε.

Πάντα υπάρχουν και τέτοιες απόψεις.

ΟΙΚΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home