Μηνύσεις κατά του Facebook

Ελληνικής καταγωγής μέτοχος ξεκίνησε τη διαδικασία.

Deasy @ 30.07.2018
Μηνύσεις κατά του Facebook
Στην κατάθεση μηνύσεων εναντίον του Facebook και προσωπικά εναντίον του διευθύνοντος συμβούλου προχωρούν, όπως διαβάζουμε στο Reuters, μέτοχοι της εταιρείας, μετά τα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει 120 δισ. δολάριααπό τη χρηματιστηριακή της αξίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι μέτοχοι εισηγμένων στη Wall Street προχωρούν σε μια τέτοια ενέργεια. Όπως σημειώνει άλλωστε το Reuters, είναι μια συνήθης πρακτική μετόχων σε περιπτώσεις απρόσμενης και μεγάλης πτώσης της τιμής της μετοχής των εταιρειών στις οποίες έχουν επενδύσει. Αντίστοιχα και το Facebook έχει έρθει αντιμέτωπο με τέτοιες ενέργειες, με πιο πρόσφατη περίπτωση τις μηνύσεις που δέχθηκε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.

Ωστόσο αυτό που ίσως έχει ενδιαφέρον είναι ότι το χορό των τωρινών μηνύσεων άνοιξε ο ελληνικής καταγωγής, James Kacouris, ο οποίος κατηγορεί τη διοίκηση της εταιρείας για παραπλανητικές δηλώσεις στα ζητήματα της επιβράδυνσης των εσόδων, της μείωσης του περιθωρίου κέρδους και των ενεργών χρηστών της πλατφόρμας. Στις δηλώσεις του ο κ. Kacouris που φιλοξενεί το Reuters σημειώνει ότι η κατακόρυφη πτώση της μετοχής (έχασε περίπου το 1/5 της αξίας της) συνιστά παραβίαση ομοσπονδιακών νόμων και αξιώνει αποζημιώσεις για τους μετόχους που εκπροσωπεί.   

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home