Canon: αναβάθμιση των φωτογραφικών φακών L 70-200mm

Deasy @ 14.06.2018
Canon: αναβάθμιση των φωτογραφικών φακών L 70-200mm

Την αναβάθμιση σε δύο από τους πιο αγαπημένους και δημοφιλείς φακούς της σειράς L, με την κυκλοφορία των νέων μοντέλων EF 70-200mm f/4L IS II USM και EF 70-200mm f/2.8L IS III USM, ανακοίνωσε η Canon. Ο φακός 70-200mm αποτελεί πολύ σημαντικό φωτογραφικό εργαλείο για επαγγελματίες, ημι-επαγγελματίες και λάτρεις της φωτογραφίας εδώ και πολλά χρόνια, χάρη στη δυνατότητα εύκολης μεταβολής της σύνθεσης της εικόνας, μεταβαίνοντας από τον στάνταρ φακό στον τηλεφακό. Αυτή η προσαρμοστικότητα σημαίνει ότι και οι δύο φακοί μπορούν να συλλάβουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από πορτρέτα έως άγρια ζώα, επιβεβαιώνοντας τον κεντρικό ρόλο που παίζει ο φακός των 70-200mm στην εργαλειοθήκη του φωτογράφου.

 

Εξαιρετική ποιότητα, στιβαρή και συμπαγής σχεδίαση - EF 70-200mm f/4L IS II USM

Κατασκευασμένος σύμφωνα με τα υψηλά πρότυπα του προκάτοχού του, ο EF 70-200mm f/4L IS II USM διαθέτει ανώτερη ποιότητα κατασκευής, ανθεκτικότητα και εργονομικό σχεδιασμό που προσιδιάζει στους φακούς της Canon. Ζυγίζοντας μόλις 780g, ο EF 70-200mm f/4L IS II USM είναι ιδανικός για όσους βρίσκονται σε κίνηση. Είτε φωτογραφίζετε σε παραλία είτε σε γάμο, ο φακός προσφέρει εγγυημένα εκπληκτικά καθαρή εικόνα σε πολλαπλά περιβάλλοντα. Η επικάλυψη με φθόριο μειώνει τη βρωμιά και τις σταγόνες νερού που προσκολλώνται στον φακό, και η επίστρωση Super Spectra εξαλείφει τις σκιάσεις και τις αντανακλάσεις. Τα οπτικά στοιχεία από φθόριο του φακού EF 70-200mm f/4L IS II USM είναι ικανά να διορθώνουν τις χρωματικές εκτροπές, εξασφαλίζοντας εικόνες υψηλής ανάλυσης και αντίθεσης. Αυτή η εξαιρετική και αξιόπιστη ποιότητα εικόνας είναι ανεκτίμητη για τη μείωση του χρόνου που αφιερώνεται στην μετεπεξεργασία (post-processing) της φωτογραφίας.

Το σταθερό διάφραγμα f/4 του φακού EF 70-200mm f/4L IS II USM παρέχει συνεπή έκθεση σε μια σειρά διαφορετικών σεναρίων φωτισμού. Οι εννέα λεπίδες στο κυκλικό διάφραγμα του EF 70-200mm f / 4L IS II USM δημιουργούν ένα ευχάριστο εφέ bokeh, θολώνουν το φόντο και συμβάλλουν στην ανάδειξη του κεντρικού θέματος. Ο EF 70-200mm f / 4L IS II USM περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (Image Stabilizer), βασισμένο στη σχεδίαση του EF 100-400mm f / 4.5-5.6L IS II USM της Canon, το οποίο προσφέρει το ισοδύναμο αποτέλεσμα ενός κλείστρου πέντε στοπ πιο γρήγορου[1], σε σύγκριση με τα τρία στοπ του προηγούμενου φακού. Αυτό είναι επωφελές για κάθε σενάριο λήψης, όπου η φωτογραφική μηχανή μπορεί να φτάσει στα όριά της, όπως σε κινηματογραφικές πρεμιέρες, ή σε φωτογραφήσεις άγριας ζωής σε σαφάρι.

Ο EF 70-200mm f / 4L IS II USM χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό ενός δακτυλίου USM και ενός νέου μηχανισμού EF τρίτης γενιάς, ο οποίος διαθέτει ένα νέο επεξεργαστή ελέγχου υψηλής απόδοσης, καθώς και ολοκαίνουριο firmware, αποδίδοντας μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια για την επίτευξη υψηλών επιδόσεων, και υψηλής ταχύτητας στην αυτόματη εστίαση. Η αθόρυβη λειτουργία αυτόματης εστίασης μπορεί επίσης να τροποποιηθεί χειροκίνητα και επιτρέπει ελάχιστη απόσταση εστίασης 1m, σε σύγκριση με τα 1,2m του προκατόχου της. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν τον EF 70-200mm f / 4L IS II USM ιδανικό για διακριτικές και ακριβείς λήψεις, ακριβώς δηλαδή τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για επιτυχημένες λήψεις φωτογραφίας σε εξωτερικούς χώρους.

 

Υψηλή απόδοση, ευελιξία και ανθεκτικότητα - EF 70-200mm f/2.8L IS III USM

Ο EF 70-200mm f/2.8L IS III USM αντικαθιστά τον φακό 70-200mm της Canon, ενισχύοντας τις εμπειρίες των φωτογράφων που χρησιμοποιούν αυτόν τον φακό ως το βασικό τους εργαλείο. Έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την υψηλή απόδοση και αντοχή, και έτσι είναι ιδανικός για έναν φωτογράφο που απαιτεί έναν τηλεφακό υψηλής ποιότητας για απόδοση ακρίβειας και λεπτομέρειας. Κατασκευασμένες για να ικανοποιούν τις απαιτήσεις των επαγγελματιών, το προστατευτικό υλικό στεγανοποίησης του EF 70-200mm f/2.8L IS III USM τον καθιστούν μια προφανή επιλογή για λήψεις υπό αντίξοες συνθήκες. Ανθεκτικός σε υγρασία και σκόνη, ο EF 70-200mm f/2.8L IS III USM περιλαμβάνει επίσης εμπλουτισμένα με φθόριο εμπρός και πίσω στοιχεία, τα οποία καθαρίζονται εύκολα. Βελτιωμένος όσον αφορά την ανθεκτικότητα, ο EF 70-200mm f / 2.8L IS III USM αποτελεί εξαιρετική επιλογή για τη λήψη υψηλής ποιότητας ταξιδιωτικής φωτογραφίας.

Με μέγιστο διάφραγμα f/2.8 και κυκλικό διάφραγμα οκτώ λεπίδων, ο EF 70-200mm f/2.8L IS III USM προσφέρει ένα πλούσιο σύνολο δημιουργικών επιλογών. Δίνει τη δυνατότητα στον φωτογράφο να δίνει έμφαση σε αντικείμενα με πολλαπλές μικρολεπτομέρειες πάνω σε ένα απαλό φόντο εκτός εστίασης. Χάρη στα οπτικά στοιχεία φθορίου και UD, ο EF 70-200mm f/2.8L IS III USM προσφέρει υψηλή αντίθεση και εξαιρετική ανάλυση. Όταν χρησιμοποιεί αυτόν το φακό, ο φωτογράφος μπορεί να είναι βέβαιος ότι μπορεί να επιτύχει την τέλεια λήψη. Η φωτογράφηση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού δεν αποτελεί πρόβλημα για τον EF 70-200mm f/2.8L IS III USM, χάρη στο γρήγορο μέγιστο διάφραγμα f/2.8, το οποίο είναι σταθερό σε όλο το εύρος του ζουμ και αφήνει να διέλθει διπλάσια ποσότητα φωτός από τον φακό f/4.

Το κούνημα της κάμερας δεν είναι κάτι για το οποίο οι χρήστες του EF 70-200mm f/2.8L IS III USM θα πρέπει να ανησυχούν, καθώς ο σταθεροποιητής εικόνας 3,5 στοπ αντισταθμίζει κάθε θόλωση που προκαλείται από την κίνηση. Ένας μηχανισμός USM τύπου δακτυλίου προσφέρει αθόρυβη αυτόματη εστίαση με εξαιρετικές ταχύτητες, τη στιγμή που οι χειροκίνητες ρυθμίσεις μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή με απλή περιστροφή του δακτυλίου εστίασης. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν τον EF 70-200mm f/2.8L IS III USM έναν εξαιρετικό φακό για τέλεια και αθόρυβη φωτογράφηση ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΦΑΚΟΙ,CANON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home