Nikkor Z 600mm f/4 TC VR S: ο επαγγελματικός υπερ-τηλεφακός της Nikon

Deasy @ 02.11.2022
Nikkor Z 600mm f/4 TC VR S: ο επαγγελματικός υπερ-τηλεφακός της Nikon

Tη γκάμα των επαγγελματικών υπερ-τηλεφακών της επεκτείνει η Nikon, παρουσιάζοντας τον NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S. Ο ενσωματωμένος τηλεμετατροπέας και η απόδοση AF νέου επιπέδου καθιστούν αυτόν τον υπερ-τηλεφακό σταθερής εστιακής απόστασης μια ισχυρή επιλογή για τους φωτογράφους αθλητικών και άγριας φύσης. Τα οπτικά στοιχεία υψηλής απόδοσης που περιλαμβάνει εξασφαλίζουν κορυφαία ποιότητα εικόνας είτε φωτογραφίζετε στα 600 mm είτε στα 840 mm με ενεργοποιημένο τον ενσωματωμένο τηλεμετατροπέα 1,4x.

Από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό υψηλής ταχύτητας έως τα απρόβλεπτα άγρια ζώα, οι φωτογράφοι που εργάζονται σε απαιτητικές καταστάσεις θα επωφεληθούν από τη χρήση αυτού του υπερ-τηλεφακού σε κάθε λήψη. Το σύστημα εστίασης Silky Swift αποδίδει απίστευτα γρήγορη και εντυπωσιακά αθόρυβη αυτόματη εστίαση με απόλυτη ακρίβεια στη λήψη και την παρακολούθηση του θέματος. Παράλληλα, η κορυφαία στην κατηγορία της ανακλαστική επίστρωση Meso Amorphous της Nikon καταπολεμά αποτελεσματικά τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις ακόμη και κατά τις λήψεις σκηνών όπου υπάρχουν πολλές πηγές άμεσου φωτός στο κάδρο. Το ισχυρό VR που είναι ενσωματωμένο στο φακό εξασφαλίζει αντιστάθμιση έως και 5,5 στοπ για σταθερές λήψεις σε κάθε περίσταση, ενώ τα προσαρμόσιμα στοιχεία ελέγχου σας προσφέρουν εξαιρετική λειτουργική ευελιξία. Οι φωτογράφοι που χρειάζονται μεγαλύτερο εύρος μπορούν να ενεργοποιήσουν άμεσα τον ενσωματωμένο τηλεμετατροπέα χωρίς να αλλάζουν τη στάση λήψη τους ή να πρέπει να πάρουν τα μάτια τους από τη σκηνή.

Ο NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S είναι τέλεια ισορροπημένος με το κέντρο βάρους του φακού στο μέσο του ποδιού του τριπόδου για περισσότερο σταθερό χειρισμό μικρότερη καταπόνηση από τη στάση σας είτε φωτογραφίζετε με τη φωτογραφική μηχανή στο τρίποδο είτε στο χέρι. Τα σκληρά περιβάλλοντα μπαίνουν πλέον στο ρεπερτόριό σας χάρη στην πλήρη στεγανοποίηση για προστασία από τις καιρικές συνθήκες, ενώ αυτός ο υπερ-τηλεφακός έχει επίσης εντυπωσιακά ελαφριά κατασκευή. Οι διαστάσεις του είναι αρκετά compact για να χωράει σε τσάντα εξοπλισμού που ανταποκρίνεται στους περισσότερους περιορισμούς για χειραποσκευές.

 

Συνοπτικά χαρακτηριστικά

Ενσωματωμένος τηλεμετατροπέας 1,4x: με ένα απλό πάτημα του διακόπτη στο αριστερό μέρος του φακού, ενεργοποιείται ο τηλεμετατροπέας και μετατρέπεται αυτός ο φακός σταθερής εστιακής απόστασης 600 mm f/4 σε φακό 840 mm f/5,6.

Σταθερό AF: η αυτόματη εστίαση περιλαμβάνει το Silky Swift voice coil motor της Nikon και έναν οπτικό κωδικοποιητή ABS, ο οποίος εντοπίζει και αναφέρει τη θέση του φακού με απόλυτη ακρίβεια.

Εξαιρετική λεπτομέρεια: η ευκρίνεια είναι εξαιρετική σε όλο το κάδρο, ακόμη και όταν φωτογραφίζετε με μέγιστο διάφραγμα και το bokeh είναι όμορφα ομαλό και στρογγυλεμένο.

Ισχυρή απόσβεση κραδασμών στον φακό: παρέχει πλεονέκτημα 5,0 στοπ και πλεονέκτημα 5,5 στοπ όταν χρησιμοποιείτε φωτογραφική μηχανή Nikon mirrorless που υποστηρίζει Synchro VR.

Επίστρωση Meso Amorphous: ελαχιστοποιεί τα διπλά είδωλα και τις αντανακλάσεις, εξαλείφοντας το προσπίπτον φως που προκύπτει τόσο διαγώνια όσο και κατακόρυφα.

Αντοχή: η στεγανοποίηση γύρω από όλα τα κινητά μέρη και τη μοντούρα φακού κρατά μακριά τη σκόνη και την υγρασία. Η επίστρωση φθορίου της Nikon προστατεύει το μπροστινό μέρος.

Ισορροπία: το κέντρο βάρους του φακού είναι προς το μέσο του ποδιού του τριπόδου για περισσότερο σταθερό χειρισμό και μικρότερη καταπόνηση από τη στάση σας.

Προσαρμόσιμος: μπορούν να αντιστοιχιστούν λειτουργίες στον δακτύλιο FN καθώς και στα κουμπιά Fn, στον δακτύλιο εστίασης και στον αθόρυβο δακτύλιο ελέγχου. Αποθήκευση αποστάσεων εστίασης με το κουμπί ρύθμισης μνήμης.

Διαστάσεις φιλικές για χειραποσκευή: compact και αρκετά ελαφρύς για να χωράει στην τσάντα του εξοπλισμού σας και να μην υπερβαίνει τους περιορισμούς για τις χειραποσκευές στις περισσότερες αεροπορικές εταιρείες.

Συμβατότητα: υποστηρίζεται η χρήση του ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ Z TC-1,4x και του ΤΗΛΕΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ Z TC-2,0x.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home