Βολές εναντίον της Amazon για την αναγνώριση προσώπου

Deasy @ 23.05.2018
Βολές εναντίον της Amazon για την αναγνώριση προσώπου

Τις προάλλες είχαμε αναφερθεί στις αντιδράσεις που υπάρχουν εντός της Google για τη συμμετοχή της εταιρείας σε ερευνητικά προγράμματα του αμερικανικού Πενταγώνου, αλλά η εταιρεία δεν είναι η μόνη που συνεργάζεται με κρατικούς μηχανισμούς και, βέβαια, δεν είναι η μόνη που συναντά αντιρήσεις.

Η Amazon έχει αναπτύξει το Rekognition, μία τεχνολογία που μπορεί να αναγνωρίσει πρόσωπα και η οποία είναι διαθέσιμη στον καθένα μέσω του Amazon Web Services. Φαίνεται όμως πως οι δουλειές ήθελαν ένα σπρώξιμο και έτσι η εταιρεία πούλησε την υπηρεσία στην Αστυνομία του Ορλάντο, στη Φλόριντα και στον Σερίφη της Κομητείας Ουάσιγκτον στο Όρεγκον. Η ιδέα είναι απλή, ο αστυνομικό που θα χειρίζεται την πλατφόρμα θα έχει στη διάθεσή του ένα ισχυρό εργαλείο αναγνώρισης παραβατών των οποίων το πρόσωπο έχει αποτυπωθεί σε κάμερες που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

Φυσικά υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Η ύπαρξη ενός τέτοιου μηχανισμού στα χέρια των αρχών προκάλεσε το γνωστό ερώτημα του ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες και η αμερικανική Ένωση Πολιτικών Δικαιωμάτων (γνωστή και ως ACLU) μαζί με άλλες 20 οργανώσεις καλεί την Amazon να σταματήσει το αλισιβερίσι με τις αρχές, που μπορεί να χρησιμοποιήσουν το Rekognition για να "φακελώνουν" διαδηλωτές ή οποιονδήποτε τους φαίνεται πως είναι ύποπτος.

Φυσικά η υπόθεση δεν έχει λήξει και θα τραβήξει σε μάκρος, είμαστε μάλιστα βέβαιοι πως για το θέμα θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη κάποια στιγμή.

ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,AMAZON,AMAZON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home