Με τα... ψιλά οι Ρώσοι έκαναν θαύματα στις ΗΠΑ

Deasy @ 03.11.2017
Με τα... ψιλά οι Ρώσοι έκαναν θαύματα στις ΗΠΑ

Είναι λογικό που οι Αμερικανοί το έχουν πάρει πολύ σοβαρά το θέμα της ανάμειξης Ρώσων στις προεδρικές τους εκλογές και μάλλον επειδή θέλουν να δείξουν πως δεν αστειεύονται πολλά πράγματα θα δουν το φως της δημοσιότητας.

Προχθές, το Κογκρέσο που ερευνά (με τη δέουσα… λύσσα) την υπόθεση έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με 2.752 λογαριασμούς στο Twitter που χρησιμοποιήθηκαν για να επηρεάσουν τους Αμερικανούς ψηφοφόρους. Οι λογαριασμοί είναι πια ανενεργοί αλλά αυτό δεν τους κάνει λιγότερο ενδιαφέροντες. Όπως λοιπόν αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα, 27 ονόματα λογαριασμών περιέχουν τη λέξη “Novosti”, τη ρωσική λέξη δηλαδή για τις ειδήσεις, ενώ κάποιοι περιέχουν το όνομα του Τραμπ ή της Κλίντον.

Το ενδιαφέρον είναι πως στις αποκαλύψεις φαίνεται να μετέχουν και ρωσικά μέσα, όπου διάφορα πρόσωπα δηλώνουν πως εργάστηκαν επί πληρωμή για λογαριασμό μιας εταιρείας της Αγίας Πετρούπολης για να γράφουν σχόλια εναντίον της Χίλαρι Κλίντον στις περιοχές σχολίων των New York Times. Η εταιρεία, που είναι ευρύτερα γνωστή ως Internet Research Agency φαίνεται πως πλήρωσε περισσότερα από δύο εκατ. δολάρια για να χρηματοδοτήσει μια εκστρατεία επηρεασμού των Αμερικανών ψηφοφόρων. Αν όλα αυτά είναι αλήθεια δεν έχουμε παρά να βγάλουμε το καπέλο στους Ρώσους που κατάφεραν με ένα τόσο μικρό ποσό να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους σε μια προεκλογική περίοδο όπου οι δύο μονομάχοι έχουν στη διάθεσή τους υπερπολλαπλάσια ποσά. Λες;

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home