Αποστολή: Παρακάμψτε το Face ID

Deasy @ 19.09.2017
Αποστολή: Παρακάμψτε το Face ID

Κάθε φορά που ανακοινώνεται ένας νέος μηχανισμός ασφαλείας υπάρχει μια μικρή ομάδα ανθρώπων που ακούει βερεσέ τις διαβεβαιώσεις των δημιουργών για το πόσο καλό είναι το νέο σύστημα και πόσο απόρθητο είναι και ψάχνουν να βρουν αδυναμίες. Χρωστάμε πολλά σε αυτούς τους αμφισβητίες διότι δείχνουν κάθε φορά τα κενά των συστημάτων και πάνε την υπόθεση της ασφάλειας ένα βήμα παραπέρα.

Μετά την παρουσίαση του Face ID από την Apple την περασμένη εβδομάδα, εμφανίστηκαν και πάλι ερευνητές που έχουν αρκετές αμφιβολίες για το κατά πόσο το iPhone X θα προστατεύεται χάρη στον “κωδικό” που δεν είναι άλλος από το πρόσωπο του κατόχου του.

Μια αναγκαία υποσημείωση εδώ. Το να σου κλέψουν τη συσκευή είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Βέβαια υπάρχουν μαύρες λίστες που θα διασφαλίσουν ίσως πως το τηλέφωνό σου δεν θα ξαναλειτουργήσει σε ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, αλλά αυτό είναι ένας μικρός περιορισμός αν σκεφτείς τη διάδοση των ασύρματων δικτύων. Μετά, υπάρχει το θέμα των δεδομένων. Αν έχεις ενεργοποιήσει μια αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να έχεις μια ανησυχία λιγότερη αλλά και πάλι, το να σου κλέψουν τη συσκευή και να γνωρίζεις πως ακόμα και για λίγο κάποιος θα μπορεί να δει μηνύματα, φωτογραφίες και δραστηριότητα στα κοινωνικά δίκτυα, είναι εξόχως αγχωτική κατάσταση. Οπότε, όσο καλύτερα κλειδωμένη η συσκευή τόσο το καλύτερο, ενώ και μόνο η ύπαρξη ενός μηχανισμού ασφαλείας (ακόμα και αν δεν είναι ενεργοποιημένος) μπορεί να αποθαρρύνει τον υποψήφιο κλέφτη.

Για το Face ID, λοιπόν, κάποιοι αποδέχονται ήδη την πρόκληση. Η βερολινέζικη SR Labs είχε “σπάσει” προ διετίας τον αντίστοιχο μηχανισμό προστασίας και αναγνώρισης της Microsoft. Αλλες υλοποιήσεις που βασίζονται στο πρόσωπο τα είχαν βρει σκούρα στο παρελθόν όταν αντί για το πραγματικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη “διάβασαν” ως τέτοιο μια… φωτογραφία του.

Τι κρύβει λοιπόν η ερευνητική κοινότητα για τον μηχανισμό της Apple; Η εταιρεία λέει πως η πιθανότητα να ξεκλειδώσει κάποιος το iPhone X σου με το δικό του πρόσωπο είναι μία στο εκατομμύριο. Καλή αναλογία είναι αυτή. Όμως υπάρχει μια… πονηρή σκέψη. Τι θα γίνει άραγε, αν εντοπίσουμε έναν κάτοχο iPhone X, τον βρούμε και στα κοινωνικά δίκτυα και με βάση τυχόν φωτογραφίες του δημιουργήσουμε ένα τρισδιάστατο μοντέλο; Θα ξεγελαστεί το iPhone ή όχι; Να μερικές καλές ερωτήσεις και, όσο τραβηγμένο και αν φαίνεται, τα πειράματα έχουν ήδη αρχίσει να οργανώνονται και θα αρχίσουν να τρέχουν μετά τη διάθεση της συσκευής. Για να δούμε τι θα δούμε…

APPLE,IPHONE X,ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home