Βουτιά για το Bitcoin

Υπό τους ήχους δοντιών που τρίζουν

Deasy @ 14.09.2017
Βουτιά για το Bitcoin

Οι υπέρμαχοι του Bitcoin τονίζουν πως στα πλεονεκτήματα του ψηφιακού κρυπτονομίσματος περιλαμβάνεται η απουσία ελέγχου από μία αρχή, κυβέρνηση ή κεντρική τράπεζα. Έγραφε χθες ο Γρηγόρης για τις απαξιωτικές δηλώσεις του επικεφαλής της JP Morgan όσον αφορά στο Bitcoin και όπως φαίνεται, τα όσα είπε ο κύριος Τζέιμι Ντίξον σε συνδυασμό με αυξανόμενες πιέσεις από τις κινεζικές αρχές για την άσκηση κάποιας μορφής ελέγχου στο κρυπτονόμισμα, έστειλαν την ισοτιμία του τελευταίου στα Τάρταρα.

Εκεί, δηλαδή, που το bitcoin αρμένιζε όμορφα και ωραία στα 5.000 δολάρια, χθες “κατρακύλισε” στα 3.700 δολάρια και αυτό σημαίνει στην πράξη πως συνολικά το Bitcoin έχασε αξία 18.5 δισ. δολαρίων. Τον κατήφορο πήρε και το κρυπτονόμισμα Ether το οποίο υποχώρησε στα 260 δολάρια, καταγράφοντας πτώση 11%.

Γενικότερα η ισοτιμία των κρυπτονομισμάτων είναι μια πονεμένη και ασταθής υπόθεση όμως αυτό που έγινε χθες ίσως να σηματοδοτεί όχι βέβαια την αρχή του τέλους των ψηφιακών νομισμάτων αλλά την αρχή του ελέγχου τους,

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έτριξε τα δόντια την περασμένη εβδομάδα όταν απαντώντας σε ερώτηση για το σχέδιο της Εσθονίας να εκδώσει ψηφιακό νόμισμα απάντησε πως το νόμισμα της ευρωζώνης (στην οποία μέλος είναι και η Εσθονία) είναι το ευρώ. Λίγα λόγια και απλά, διότι άλλο πράγμα η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό επιχειρείν και άλλο πράγμα να τα βάζεις με τα νομίσματα. Καθίστε αναπαυτικά, θα δούμε πολλά επεισόδια ακόμα σε αυτό το σίριαλ του παλιού έναντι του νέου χρήματος.

Bitcoin,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΤΡΑΠΕΖΕΣ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home