Ενισχυμένη πραγματικότητα από την Google

Deasy @ 30.08.2017
Ενισχυμένη πραγματικότητα από την Google

Πριν φτάσουμε σε ένα σημείο που η εικονική πραγματικότητα θα είναι μέρος της καθημερινότητάς μας είτε στον χώρο εργασίας είτε στον ελεύθερο χρόνο, θα περάσουμε από ένα ίσως πολύ πιο ενδιαφέρον στάδιο, αυτό με τις εφαρμογές ενισχυμένης πραγματικότητας.

Λένε πως στον συγκεκριμένο τομέα η Apple ποντάρει πολλά ενόψει του λανσαρίσματος του iPhone 8, όμως πριν από αυτή την εξέλιξη και μόλις χθες η Google παρουσίασε μια νέα έκδοση του ARCore, μιας σειράς εργαλείων ανάπτυξης λογισμικού που απευθύνεται φυσικά σε προγραμματιστές που -επίσης φυσικά- θέλουν να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές ενισχυμένης πραγματικότητα ή augmented reality ή, εν συντομία, AR.

H Google λέει πως αυτή τη στιγμή υπάρχουν 2 δισ. συσκευές Android σε λειτουργία σε όλο τον κόσμο και αποτελούν το μεγαλύτερο “οικοσύστημα” για την ανάπτυξη και διάδοση λογισμικού και εφαρμογών πάσης φύσεως.

Το ARCore μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη εφαρμογών που αντιλαμβάνονται παραμέτρους του περιβάλλοντος όπως η ένταση του φωτισμού και ανιχνεύουν την κίνηση για να δώσουν στους χρήστες μια πιο ενισχυμένη εικόνα για τον χώρο γύρω τους.

Η Google έδωσε στη δημοσιότητα και μια σειρά από πειράματα που βασίζονται στην πλατφόρμα καθώς και σχετικά βίντεο. Απολαύστε κάποια από αυτά, μαζί με την εισαγωγή στο ARCore στα βίντεο που ακολουθούν:

 

 

AUGMENTED REALITY,GOOGLE,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home