Η κινητή γκάφα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης

Deasy @ 29.08.2017
Η κινητή γκάφα της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης

 Τι μπορεί να είδε η Αστυνομία της Νέας Υόρκης πριν από δύο χρόνια που όλος ο υπόλοιπος κόσμος δεν είχε άραγε πάρει χαμπάρι και παρήγγειλε 36.000 κινητά τηλέφωνα με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft;

Δεν γνωρίζουμε, αλλά η υπηρεσία κατάλαβε το ακριβό της λάθος και ανακοίνωσε πως θα αποσύρει τις συσκευές, ακυρώνοντας έτσι μέρος ενός φιλόδοξου και πολυδάπανου προγράμματος εκσυγχρονισμού.

Η ιστορία έχει πάνω κάτω ως εξής: Τον Απρίλιο του 2015 η Αστυνομία της Ν. Υόρκης (η ΕνΓουάιΠιΝτι δηλαδή που ακούμε σε κάμποσες ταινίες και σειρές, οι φίλοι την ξέρουν και ως NYPD) ξεκίνησε να εξοπλίζει τους αστυνομικούς της με δύο μοντέλα Lumia της Microsoft, τα 830 και 640 XL και η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε μετά από περίπου έναν χρόνο. Οι συσκευές δεν δόθηκαν για να κάνουν chat στα κοινωνικά δίκτυα οι αστυνομικοί, αλλά για να έχουν ταχύτερη επικοινωνία με το κέντρο επικοινωνίας και να διευκολύνεται επίσης η αναζήτηση πληροφοριών. Αντί να τρέχουν σε υπολογιστές, μπορούσαν πια να έχουν πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων από τον δρόμο.

Οι υπεύθυνοι αιτιολόγησαν την απόφασή τους λέγοντας πως τα Windows Phones παρείχαν περισσότερες λειτουργίες ασφαλείας σε σχέση με τα iPhone και τα τηλέφωνα με Android και, επίσης, πως η διαχείριση από ένα κεντρικό σημείο ήταν πιο εύκολη. Οι κακές γλώσσες λένε πως ο άνθρωπος που έπεισε όλους τους αρμόδιους μέσα στην NYPD για τη συγκεκριμένη επιλογή ήταν η επίτροπος για την ψηφιακή τεχνολογία, Τζέσικα Τιις, η οποία διαβάζουμε πως είναι σε διακοπές που μάλλον θα της βγουν ξινές.

Φυσικά η NYPD δεν τρελάθηκε για να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων (ακριβέστερα, της ανακύκλωσης) 36.000 συσκευές. Απλά είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Microsoft με την οποία έκανε γνωστό πως θα σταματήσει να παρέχει τεχνική υποστήριξη στα Windows Phone.

Οπότε η Αστυνομία της Νέας Υόρκης θα κληθεί κάποια στιγμή στο μέλλον και μετά από αυτό το μάλλον οδυνηρό μάθημα να κάνει μια νέα επιλογή με μεγαλύτερη σοφία.

 

Photo credit: Torbakhopper

WINDOWS PHONE,MICROSOFT,ΗΠΑ,ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ,MICROSOFT,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home