Ρομπότ-βοηθοί στο διεθνές αεροδρόμιο της Σεούλ

Deasy @ 21.07.2017
Ρομπότ-βοηθοί στο διεθνές αεροδρόμιο της Σεούλ

H δοκιμαστική λειτουργία της σειράς ρομπότ Airport Guide Robots και Airport Cleaning Robots της LG ξεκίνησε σήμερα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Σεούλ-Incheon (IIA), σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Τα ρομπότς Airport Guide Robots θα βοηθούν τους ταξιδιώτες που φθάνουν και αναχωρούν από τη χώρα, διασχίζοντας το αεροδρόμιο και παρέχοντας πληροφορίες στο κοινό, ενώ το Airport Cleaning Robot θα είναι σε ετοιμότητα για να διατηρεί την καθαριότητα των δαπέδων σε υψηλά επίπεδα.

Τοποθετώντας τα ρομπότ σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο, η LG θα είναι σε θέση να παρέχει τις ρομποτικές υπηρεσίες της σε περίπου 57 εκατομμύρια ταξιδιώτες που περνούν από το αεροδρόμιο κάθε χρόνο. Παρ’ όλο που τα ρομπότ τίθενται σε δοκιμαστική λειτουργία επισήμως σήμερα, έχουν ήδη κάνει αισθητή την παρουσία τους σε ταξιδιώτες, από τον Φεβρουάριο, όταν άρχισαν οι beta δοκιμές στο αεροδρόμιο. Τους τελευταίους πέντε μήνες, οι μηχανικοί της LG κάνουν μικρό-ρυθμίσεις στα ρομπότ, βελτιώνοντας την απόδοσή τους βασισμένοι στα δεδομένα και την εμπειρία που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Εξοπλισμένο με την πλατφόρμα αναγνώρισης φωνής της LG, το Airport Guide Robot κατανοεί τέσσερις διαφορετικές γλώσσες - Κορεατικά, Αγγλικά, Κινέζικα και Ιαπωνικά - προκειμένου να παρέχει προφορική βοήθεια. Το ρομπότ μπορεί να συνδεθεί με τον κεντρικό server του αεροδρομίου και να παρέχει πληροφορίες σχετικά με το χρόνο επιβίβασης, τις τοποθεσίες των εστιατορίων, των καταστημάτων και πολλά άλλα. Με μια γρήγορη σάρωση μιας κάρτας επιβίβασης, το Airport Guide Robot μπορεί να συνοδεύσει τον ταξιδιώτη που έχει χαθεί ή καθυστερήσει προς τη σωστή πύλη προκειμένου να αναχωρήσει εγκαίρως.

Το Airport Cleaning Robot διαθέτει τις ικανότητες της υψηλής απόδοσης καθαρισμού, της αυτόνομης πλοήγησης και της δυνατότητας αποφυγής αντικειμένων που έχουν οι ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες της εταιρείας, και τις εφαρμόζει σε ένα δημόσιο και εμπορικό περιβάλλον. Το ρομπότ εντοπίζει τις περιοχές που απαιτούν καθαρισμό πιο συχνά, αποθηκεύει αυτές τις θέσεις στη βάση δεδομένων του και υπολογίζει τις πιο αποτελεσματικές διαδρομές για να φτάσει εκεί.

ROBOT,ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home