Μέσω Taxis η εγγραφή των χρηστών στο μητρώο χειριστών drone

Deasy @ 24.05.2017
Μέσω Taxis η εγγραφή των χρηστών στο μητρώο χειριστών drone

Με τη χρήση των στοιχείων που χρησιμοποιεί για την είσοδό του στο Taxis θα γίνεται η εγγραφή των χειριστών drone στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα που δημιούργησε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση, η είσοδος στο σύστημα που βρίσκεται στο κεντρικό site της Υπηρεσίας γίνεται με το “όνομα χρήστη” και το “συνθηματικό” (USERNAME/PASSWORD) που χρησιμοποιεί ο πολίτης για την είσοδό του στο Taxis, έτσι ώστε να πραγματοποιείται άμεση ταυτοποίηση χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες του πολίτη που επιθυμεί να εγγραφεί στο Μητρώο ή να υποβάλει ένα αίτημα.

Η καταχώριση των στοιχείων ενός χειριστή ή κατόχου ΣμηΕΑ (Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών) καθώς και των μηχανημάτων του γίνεται απευθείας “online” στο νέο αυτό σύστημα, συμπληρώνοντας δηλαδή απλά τα σχετικά πεδία που εμφανίζονται στην οθόνη της συσκευής που χρησιμοποιεί και είναι άμεσα διαθέσιμα μετά την υποβολή τους, προς διεκπεραίωση. Ταυτόχρονα, ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να επισυνάψει και ηλεκτρονικά αντίγραφα των απαιτούμενων δικαιολογητικών. Η επικοινωνία μέσω του συγκεκριμένου συστήματος είναι αμφίδρομη, καθώς ο χρήστης ενημερώνεται με απλά μηνύματα σύντομων οδηγιών και υποδείξεων που αφορούν κάθε αίτηση που υποβάλλει στην ΥΠΑ, ενώ ανά πάσα στιγμή μπορεί να γνωρίζει σε ποιο στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η αίτησή του.

Επιπλέον, το νέο σύστημα επιτρέπει στο χρήστη να υποβάλλει σχέδιο πτήσης, μαρκάροντας τη γεωγραφική περιοχή που τον ενδιαφέρει πάνω σε χάρτη ή σημειώνοντας τις γεωγραφικές συντεταγμένες. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, το νέο σύστημα, τον βοηθάει να προσδιορίσει αν η πτήση του είναι επιτρεπτή στο συγκεκριμένο χώρο και κατά τη χρονική περίοδο μέσα στην οποία θα διεξαχθεί και σε αντίθετη περίπτωση τον ενημερώνει για τις απαγορεύσεις ή τις προειδοποιήσεις που ισχύουν στην περιοχή ενδιαφέροντος με άμεσο τρόπο.

DRONES,ΕΛΛΑΔΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home