Η Κρήτη, ο Μινωϊκός πολιτισμός και η LG

Η Κρήτη, ο Μινωϊκός πολιτισμός και η LG

Φαινομενικά τα δύο πρώτα στοιχεία του τίτλου μας δεν συνδέονται με την κορεάτικη εταιρεία, ωστόσο την προηγούμενη εβδομάδα η LG το κατάφερε, επιλέγοντας την Κρήτη για την φετινή πανευρωπαϊκή εκδήλωση LG Europe Innofest. Για να τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν…

Το LG Europe Innofest είναι θα λέγαμε ένα «φεστιβάλ καινοτομίας» που πραγματοποιεί κάθε χρόνο τέτοια εποχή και έχει ως αντικείμενο την επίδειξη των προϊόντων της εταιρείας στις κατηγορίες των οικιακών και καταναλωτικών συσκευών (κατά κύριο λόγο) που θα μας απασχολήσουν μέσα στην εκάστοτε χρονιά. Καθώς πραγματοποιείται μέσα στο Φεβρουάριο, σηματοδοτεί θα λέγαμε ένα είδος της επίσημης έναρξης των εργασιών της LG στην ευρωπαϊκή ήπειρο για κάθε έτος. Στο LG Europe Innofest συμμετέχουν δημοσιογράφοι και συνεργάτες της εταιρείας από όλη την Ευρώπη και ο πανευρωπαϊκός χαρακτήρας που θέλει να προσδώσει σ’ αυτό το event η εταιρεία εκδηλώνεται και από την πρωτοβουλία της να πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική πόλη της Ηπείρου μας. Φέτος λοιπόν, σε μια κίνηση να «τιμηθεί» το ελληνικό γραφείο της LG για τις πολλές πρωτιές του σε μερίδια αγοράς σε αρκετές προϊοντικές κατηγορίες η κορεάτικη εταιρεία επέλεξε Ελλάδα. Έτσι λοιπόν το LG Europe Innofest 2017 πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Χερσόνησο του νομού Ηρακλείου. Γιατί όμως Κρήτη και όχι Αθήνα ή κάποια άλλη πόλη, όπως π.χ. Θεσσαλονίκη; «Στην Κορέα το… brand της Κρήτης είναι πολύ δυνατό, λόγω και της ιστορίας αλλά και της μεσογειακής διατροφής, της οποίας η κρητική αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα» μας εκμυστηρεύτηκαν οι άνθρωποι του ελληνικού γραφείου. Ίσως και γι’ αυτό το λόγο το πρόγραμμα του LG Innogest 2017 εκτός από το αυστηρό επαγγελματικό του πλαίσιο περιελάμβανε και περιηγήσεις σε χώρους όπως η Κνωσσός, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, τη Σπιναλόγγα κ.α. (τελικά, συνδέονται και τα τρία στοιχεία του τίτλου μας).

Αφού λοιπόν κάναμε την απαραίτητη εισαγωγή ας μπούμε και στο… ζουμί του φετινού LG Europe Innofest.

 

Δίχως όρια οι OLED

«Η τεχνολογία OLED άνοιξε νέους δρόμους ως προς το σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά των τηλεοράσεων» ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός διευθυντής της LG Ελλάδος, Άρης Κουτελός στη συνάντησή του με Έλληνες δημοσιογράφους και η νέα οικογένεια προϊόντων που παρουσίασε η εταιρεία στην Κρήτη αφήνουν σίγουρα μια τέτοια αίσθηση. Πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα όλων η LG SIGNATURE OLED TV W 77 ιντσών, η οποία έχει συγκεντρώσει ήδη περισσότερα από 45 βραβεία υψηλού κύρους, ανάμεσά τους και το βραβείο 2017 CES Best of Innovation Award τον προηγούμενο Ιανουάριο.

Στη συγκεκριμένη τηλεόραση δεν είναι μόνο τα προηγμένα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει που την κάνουν τόσο ξεχωριστή όσο το design και ο επαναστατικός τρόπος τοποθέτησής της που χάρη σε μαγνητικούς βραχίονες μπορούν να επικολληθούν σε επιφάνειες όπως ο τοίχος ή το τζάμι.

Στελέχη της LG τοποθετούν μια SIGNATURE OLED TV W 65 ιντσών στον τοίχο.

Κοιτώντας τη μεγάλη εικόνα, η LG δείχνει να κεφαλαιοποιεί την εμπειρία της και την ηγετική της θέση στις OLED τηλεοράσεις, προχωρώντας ένα ακόμα βήμα πιο ψηλά.

Η νέα σειρά τηλεοράσεων OLED της LG περιλαμβάνει δέκα διαφορετικά μοντέλα τα οποία μεταξύ άλλων αξιοποιούν τις τεχνολογίες Dolby Vision, Dolby Atmos, pixel dimming control, Ultra Luminance, high dynamic range κ.α. με την υπόσχεση να προσφέρουν ακόμα καλύτερη εμπειρία τόσο στον τομέα του ήχου όσο και της εικόνας.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω μοντέλα, η LG συνεχίζει την επένδυσή της και στην κατηγορία των Super UHD TV τηλεοράσων, το line up των οποίων (για την Ευρωπαϊκή αγορά) περιλαμβάνει 14 μοντέλα, 3 εκ των οποίων παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Innofest Europe. Νέο στοιχείο των τηλεοράσεων αυτών είναι η υποστήριξη της τεχνολογίας nano cell, που προσφέρει ενίσχυση χρωμάτων σε LCD panels.

Όλες οι καινούριες τηλεοράσεις της κορεάτικης εταιρείας ενσωματώνουν τη νέα έκδοση της WebOS Smart TV πλατφόρμας.

 

Ήχος με τη δύναμη της τεχνολογίας Dolby Atmos

H ηχόμπαρα SJ9 της LG.

Σε ένα περιβάλλον όπου το ενδιαφέρον για τα συστήματα home cinema περιορίζεται και οι ηχόμπαρες να ακολουθούν την αντίστροφη πορεία, η LG εμπλουτίζει τις διαθέσιμες επιλογές του χρήστη και στο συγκεκριμένο πεδίο. Ανάμεσα στα νέα sound bars της κορεάτικης εταιρείας ξεχωρίζει το SJ9 με τεχνολογία Dolby Atmos και υψηλής ανάλυσης ήχο (high resolution audio). Αφήνοντας κατά μέρος τους τεχνολογικούς όρους (αν και αυτοί είναι που κάνουν τη δουλειά) το εντυπωσιακό με το SJ9 είναι η λεπτομέρεια του ήχου και πως αυτός γεμίζει το χώρο στον οποίο είναι τοποθετημένο το sound bar.  

Περίοπτη θέση στις προτάσεις ήχου που παρουσίασε η LG στο Europe Innofest είχε επίσης το αιωρούμενο ηχείο PJ9, το οποίο είχε ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της CES 2017. Το PJ9 αιωρείται πάνω από τη βάση του παράγοντας όμορφο ήχο, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό τουλάχιστον οπτικό αποτέλεσμα. Όταν η μπαταρία διαρκείας 10 ωρών αρχίζει να εξαντλείται, το έξυπνο φορητό ηχείο ‘κατεβαίνει’ αυτόματα στο Levitation Station και αρχίζει να φορτίζεται ασύρματα χωρίς καμία παρέμβαση από τον ακροατή ή διακοπή της μουσικής.

Στην Κρήτη είδαμε επίσης μια πλούσια σειρά party speakers, το καθένα με το δικό του ιδιαίτερο χαρακτηριστικό για να προσελκύσει τον καταναλωτή. Για παράδειγμα, το OJ98 Sparkle Lighting πιάνει τον παλμό και αντανακλά το φως στο ρυθμό της μουσικής, το LOUDR OJ98 χρησιμοποιεί ένα ‘κρυμμένο’ αναδιπλούμενο σχεδιασμό για να ενισχύσει την ατμόσφαιρα πάρτυ ή το CJ98 με τη λειτουργία Karaoke Star μπορεί να διακόψει τα φωνητικά από τα τραγούδια επιτρέποντας στους τραγουδιστές να αλλάξουν τον τόνο του κομματιού.

 

Internet of Things και LG

Το «έξυπνο σπίτι» είναι στις πρώτες προτεραιότητες της LG και στο Europe Innofest 2017 είδαμε μερικές ακόμα προσθήκες που έρχονται να ενισχύσουν την τοποθέτηση της εταιρείας στο Internet of Things. H κυριότερη από αυτές ήταν το Hub Robot, ένας ψηφιακός βοηθός που ολοκληρώνει τις δουλειές του σπιτιού χρησιμοποιώντας τεχνολογία αναγνώρισης φωνής, μεταφέροντας έτσι τις εντολές στις άλλες συνδεδεμένες έξυπνες συσκευές του σπιτιού. Tο Hub Robot είναι επιπλέον, εξοπλισμένο με μια διαδραστική οθόνη στην οποία μπορεί να προβληθεί πληθώρα πληροφοριών όπως εικόνες από το περιεχόμενο του ψυγείου μέχρι και συνταγές με ηχητικές αλλά και σε μορφή βίντεο βήμα-βήμα οδηγίες. Επιπρόσθετα, το Hub Robot έχει τη δυνατότητα να καλύψει και μια ποικιλία άλλων εργασιών συμπεριλαμβανομένων του να παίζει μουσική, να βάζει ξυπνητήρι, να δημιουργεί σημειώσεις υπενθύμισης, αλλά και να παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον καιρό και την κίνηση στο δρόμο.

Ταυτόχρονα, το Hub Robot της LG μπορεί να αλληλεπιδρά με όλη την οικογένεια με διάφορους διασκεδαστικούς τρόπους. Tο ρομπότ μπορεί να κινείται και να περιστρέφεται, αλλά και να εκφράζει μια ευρεία γκάμα συναισθημάτων μέσω της μπροστινής του οθόνης. Επιπλέον, είναι αρκετά έξυπνο ώστε να παρακολουθεί τις δραστηριότητες εντός του σπιτιού, να κρατάει σημειώσεις με το πότε φεύγουν, πότε επιστρέφουν ή πάνε για ύπνο τα μέλη της οικογένειας. Είναι επίσης ικανό να ξεχωρίζει τα πρόσωπα των μελών της οικογένειας μέσω της κάμερας η οποία καθιστά εφικτό τον προγραμματισμό διαφορετικού χαιρετισμού για κάθε μέλος.

Μάλιστα, για να συμπληρώσει το Hub Robot, η LG θα παρουσιάσει επιπλέον μίνι ρομπότ τα οποία θα μπορούν να τοποθετηθούν σε άλλα δωμάτια του σπιτιού. Εξοπλισμένα με μια λεία οθόνη, αυτά τα μίνι ρομπότ αποτελούν την προέκταση του Hub Robot και μπορούν να εκτελέσουν πολλές από τις λειτουργίες που εκτελεί κι εκείνο.

Παράλληλα με το Hub Robot, η LG έδειξε στην Κρήτη το καινοτόμο Smart InstaView Door-in-Door, με 29 ιντσών διάφανη Touch LCD οθόνη που προσφέρει ένα μεγάλο εύρος εύχρηστων χαρακτηριστικών: δημιουργία λίστας για τα ψώνια, έλεγχος ημερομηνίας λήξης των προϊόντων, έλεγχος του εσωτερικού του ψυγείου χωρίς το άνοιγμα της πόρτας κ.α.  Χάρη στα Microsoft Windows 10, η συσκευή μπορεί επίσης να ‘κατεβάζει’ και να χρησιμοποιήσει ποικιλία εφαρμογών από το Windows 10 store συμπεριλαμβανομένων των Allrecipes, Pandora και Netflix.

Το Smart InstaView Door-in-Door χρησιμοποιεί πολλαπλούς ευρυγώνιους φακούς ανάλυσης 2ΜΡ, που μπορούν να απαθανατίζουν το εσωτερικό του ψυγείου και οι εικόνες μπορούν να σταλούν κατευθείαν στο smartphone του χρήστη οποιαδήποτε στιγμή. Ταυτόχρονα, το ψυγείο συλλέγει πληροφορίες σχετικές με το περιβάλλον και τη  συνήθη χρήση μέσω των αισθητήρων του, το ψυγείο μπαίνει σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας όταν οι χρήστες κοιμούνται ή βρίσκονται μακριά από το σπίτι, ενώ ανιχνεύει και αλλαγές στην υγρασία και τη θερμοκρασία.

 

Ρομποτικές σκούπες και οικιακές συσκευές

Με μια νέα πρόταση στις ρομποτικές ηλεκτρικές σκούπες ήρθε στην Κρήτη η LG. Το HOM-BOT μπορεί να κινείται αυτόνομα, χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία 3D Dual Eye, που συλλέγει την ίδια στιγμή πληροφορίες γραφικών τόσο από την οροφή, όσο και από τον χώρο μπροστά από το ρομπότ μέσω μίας νέας ημι-μπροστινής κάμερας με ευρεία γωνία. Χάρη σε εξειδικευμένες δυνατότητες είναι αποτελεσματικός και ο καθαρισμός των γωνιών, ενώ αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι διαθέτει σύνδεση Wi-Fi, παρέχοντας στους χρήστες πλήρη έλεγχο μέσω του smartphone τους.

Στο Europe Innofest 2017 η LG παρουσίασε και μια πλήρη γκάμα οικιακών συσκευών, όπως τα πλυντήρια TwinWash, που διαθέτουν δύο κάδους πλύσης, ταυτόχρονης και ξεχωριστής, ή ψυγείο Instant View Door-in-Door, μια πιο ρεαλιστική έκδοση στα τωρινά δεδομένα του ψυγείου που περιγράψαμε προηγούμενως, που χάρη στη γυάλινη επιφάνειά του επιτρέπει τον έλεγχο του αποθέματος, χωρίς το άνοιγμα της πόρτας ή ακόμα-ακόμα το σύστημα καθαρισμού ρούχων με τη χρήση ατμού.

Η νέα γκάμα κλιματιστικών που επίσης παρουσιάστηκαν στην Κρήτη δείχνουν ότι η κορεάτικη εταιρεία δεν θα «αφήσει» και τη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών, ενώ ενδιαφέρον είχε και ο καθαριστής αέρα  LG PuriCare Air Purifier, ένας ιονιστής που προσφέρει τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου και ενεργοποίησής του, χωρίς ο χρήστης να είναι απαραίτητα μέσα στο σπίτι.

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home