Νέα σειρά τηλεοράσεων QLED TV από τη Samsung

Deasy @ 05.01.2017
Νέα σειρά τηλεοράσεων QLED TV από τη Samsung

Οι τηλεοράσεις είναι βασικό μενού της έκθεσης CES του Λας Βέγκας και η Samsung ως κυρίαρχο όνομα του χώρου φύλαγε για το event μια νέα σειρά. Σύμφωνα με την εταιρεία η νέα οικογένεια τηλεοράσεων QLED TV, που περιλαμβάνει τρία μοντέλα, Q9, Q8, Q7, είναι η πρώτη παγκοσμίως που αναπαράγει 100% το εύρος του χρώματος, χάρη στη νέα και προηγμένη τεχνολογία Quantum Dot.  

Στην ανακοίνωσή της η Samsung αναφέρει ότι η οθόνη της QLED TV μπορεί να συλλάβει ακόμα και λεπτές διαφορές που αφορούν τη φωτεινότητα ενός χρώματος, λεπτομέρειες που δεν μπορούν εύκολα να απεικονιστούν στο δισδιάστατο χρωματικό χώρο της τηλεόρασης. Αυτή η σημαντική καινοτομία είναι αποτέλεσμα της υιοθέτησης από τη Samsung ενός νέου στοιχείου Quantum Dot - το οποίο καθιστά δυνατό να εκφραστεί μια σημαντικά βελτιωμένη γκάμα χρωμάτων με πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια, σε σύγκριση με τις συμβατικές τηλεοράσεις.

H νέα τεχνολογία Quantum Dot επιτρέπει στη Samsung QLED ΤV να αποδώσει βαθύ μαύρο και πλούσιες λεπτομέρειες, ανεξαρτήτως από το πόσο φωτεινή ή σκοτεινή είναι η σκηνή, ή αν το περιεχόμενο παίζεται σε ένα καλά φωτισμένο ή όχι δωμάτιο. Επιπλέον, η Samsung QLED TV μπορεί να παράγει μέγιστη φωτεινότητα τόσο υψηλή όσο 1.500 έως 2.000 nits, χωρίς να επηρεάζεται η ικανότητά της να παρέχει ακριβές και άψογο χρώμα. Με τη νέα τεχνολογία Quantum Dot, δεν απαιτούνται πλέον συμβιβασμοί στη φωτεινότητα, για να ενισχυθεί η απόδοση των χρωμάτων, η οποία επίσης διατηρείται ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η γωνία θέασης.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, η εταιρεία ανέδειξε, επίσης, τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, που επιλύουν ορισμένα από τα πιο σημαντικά προβληματικά σημεία για τον τηλεθεατή. Οι βελτιώσεις στο σχεδιασμό και την ευχρηστία στη σειρά QLED TV περιλαμβάνουν ένα μοναδικό, διαφανές καλώδιο «Invisible Connection», μέσω του οποίου όλες οι περιφερειακές συσκευές μπορούν να συγκεντρωθούν και να συνδεθούν με την τηλεόραση. Αυτό έρχεται να προστεθεί στη βάση στήριξης «No-gap wall-mount», που καθιστά γρήγορη και εύκολη την τοποθέτηση της τηλεόρασης στον τοίχο. Για όσους πάλι προτιμούν να μην τοποθετούν την τηλεόραση στον τοίχο, η Samsung προσφέρει δύο νέες βάσεις που έχουν σχεδιαστεί για να αναδεικνύουν τις QLED TVs. Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν είτε το «Studio Stand», το οποίο μοιάζει με καβαλέτο ενός πίνακα, είτε το κομψό «Gravity Stand», το οποίο όταν συνδέεται με την τηλεόραση, μοιάζει με ένα σύγχρονο γλυπτό.

Βελτιώσεις προς όφελος του χρήστη προσφέρει και η πλατφόρμα Smart TV της εταιρείας. Για παράδειγμα, με το τηλεχειριστήριο Samsung Smart Remote, οι θεατές μπορούν να ελέγχουν σχεδόν όλες τις συνδεδεμένες με την τηλεόραση συσκευές από μία μόνο πηγή με ένα μόνο χειριστήριο. Επιπλέον, το interface του ‘Smart Hub’ έχει επεκταθεί στα smartphones μέσω της νέας και βελτιωμένης εφαρμογής ‘Smart View’ της Samsung, η οποία πλέον προσφέρει συνολική επισκόπηση όλου του διαθέσιμου περιεχομένου στην αρχική οθόνη της εφαρμογής. Έτσι, οι θεατές μπορούν να χρησιμοποιούν τις mobile συσκευές τους για να επιλέξουν το live πρόγραμμα ή τις υπηρεσίες video-on-demand που επιθυμούν να παρακολουθήσουν.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,SAMSUNG QLED TV,QUANTUM DOT,CES 2017,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home