Αποκαλυπτήρια για το super car της Faraday Future

Deasy @ 04.01.2017

Οι προαναγγελίες είχαν γίνει εδώ και αρκετό καιρό και με την έναρξη της CES 2017 η Faraday Future προχώρησε στα αποκαλυπτήρια του πρώτου εμπορικού της αυτοκινήτου, του super car FF91.

Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο υπόσχεται εντυπωσιακές επιδόσεις. Ιπποδύναμη 1.050 αλόγων, επιτάχυνση από στάση 0-100 χλμ σε 2,39 δευτερόλεπτα και αυτονομία 378 μίλια. Ταυτόχρονα, η εταιρεία υπόσχεται ότι με την κυκλοφορία του θα είναι το πιο τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο. Ραντάρ, αισθητήρες, κάμερες, μερική αυτόνομη οδήγηση και ένα φουτουριστικό εσωτερικό σαλόνι για τους επιβάτες είναι τα μέσα με τα οποία η Faraday Future υπόσχεται νέες εμπειρίες στους επίδοξους κατόχους του FF91. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επίδειξης σε δημοσιογράφους στο Λας Βέγκας κάποιες από τις λειτουργίες που υπόσχεται το FF91, όπως η διαδικασία παρκαρίσματος χωρίς την επέμβαση του οδηγού, απέτυχαν να λειτουργήσουν. Ίσως βέβαια αυτό να ήταν αναμενόμενο, αφού απέχουμε αρκετά από την κυκλοφορία του αυτοκινήτου στους δρόμους, η οποία –σύμφωνα με τις δηλώσεις των ανθρώπων της εταιρείας- θα γίνει μέσα στο 2018.

 

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Tesla, η εταιρεία ήδη προσκαλεί μέσω του site της τους ενδιαφερόμενους να προπαραγγείλουν το super car της. Καταθέτοντας μια προκαταβολή 5.000 δολαρίων, χωρίς να έχει γίνει γνωστό το τελικό κόστος του FF91, το οποίο με πρόχειρες εκτιμήσεις θα κυμαίνεται  στα επίπεδα των 200.000 δολαρίων.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν και τα διεθνή μέσα τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την Faraday Future, η οποία από την παρουσίαση 12 πρωτότυπων αυτοκινήτων (όσα χρειάστηκαν για την παρουσία της στο Λας Βέγκας) θα πρέπει να περάσει στην κανονική παραγωγή, χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρώσει την κατασκευή της μονάδας της στη Νεβάδα.   

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home