Φθηνή ηλιακή ενέργεια στο σπίτι υπόσχεται ο Elon Musk

Deasy @ 31.10.2016
Φθηνή ηλιακή ενέργεια στο σπίτι υπόσχεται ο Elon Musk

Σχεδόν ταυτόχρονα με την παγκόσμια προβολή του ντοκιμαντέρ Before the flood με τον Leonardo Di Caprio, στο οποίο ο γνωστός ηθοποιός συνομιλεί μεταξύ πλήθος προσωπικοτήτων και με τον Elon Musk για την κλιματική αλλαγή στον πλανήτη μας, ο επικεφαλής της Tesla παρουσίασε στο κοινό τη νέα λύση της εταιρείας για φθηνή ηλιακή και φιλική προς το περιβάλλον οικιακή ενέργεια.

Ουσιαστικά πρόκειται για ηλιακές οροφές, οι οποίες θα καλύπτονται όχι από τα γνωστά πάνελς που γνωρίζουμε μέχρι τώρα αλλά με ένα ειδικό κεραμίδι από γυαλί και κυψέλες που συλλέγει την ηλιακή ενέργεια, η οποία θα μπορεί να αποθηκεύεται στις μπαταρίες Powerwalls (που είχε παρουσιάσει η εταιρεία πριν από 1,5 χρόνο) έτσι ώστε να παρέχεται ενέργεια ακόμα και τις ώρες που δεν επικρατεί ηλιοφάνεια.

Σύμφωνα με τον Elon Musk η νέα του λύση δίνει έμφαση και στον τομέα της αισθητικής, σε σχέση με τις συμβατές λύσεις μέχρι τώρα, προσφέροντας στο καταναλωτή την ευχέρεια να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά σχέδια. Ταυτόχρονα, η λύση του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ανεξάρτητα από τις μπαταρίες που αναφέραμε προηγουμένως, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο ο ιδανικός συνδυασμός θα ήταν τα δύο παραπάνω συστατικά και βέβαια ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης παρουσιάστηκε και ένα ακόμα Powerwall οικιακής χρήσης με μεγαλύτερη χωρητικότητα, το κόστος της οποίας φθάνει τα 5.500 δολάρια, παρέχοντας αυτονομία ενέργειας σε ένα σπίτι με 4 υπνοδωμάτια. Όπως ανακοινώθηκε, η εταιρεία ολοκλήρωσε τη διάθεση των 38.000 τεμαχίων που είχαν προπαραγγελθεί με την ανακοίνωση του προϊόντος πέρυσι το Μάιο.

 

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home