Καινούριο αναδιπλούμενο drone από την DJI

Deasy @ 28.09.2016
Καινούριο αναδιπλούμενο drone από την DJI

Άμεση ήταν η απάντηση της εταιρείας DJI στην GoPro που παρουσίασε πρόσφατα το πρώτο της drone, το Karma. Η γνωστή, για τα μοντέλα Phantom, ανακοίνωσε χθες το Mavic Pro, που όπως και η πρόταση της GoPro έχει αναδιπλούμενα μέρη διευκολύντας με αυτόν τον τρόπο τον κάτοχό του κατά τη μεταφορά του.

Βεβαίως η DJI δεν μένει μόνο σ’ αυτό το χαρακτηριστικό αλλά φρόντισε να εξοπλίσει το Mavic Pro με χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα εγγραφής video 4K, η αυτονομία πτήσης έως και για 27 λεπτά, ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το drone φθάνει κοντά στα 65 χιλιόμετρα την ώρα.

Η μέγιστη εμβέλειά του πλησιάζει τα 7 χιλιόμετρα με τη χρήση του ειδικού χειριστηρίου (ο χειρισμός μπορεί να γίνει και από smartphone αλλά με σημαντικά μικρότερη εμβέλεια), ενώ το νέο σύστημα πλοήγησης που ενσωματώνει του επιτρέπει να εντοπίζει και να αποφεύγει εμπόδια όσο είναι στον αέρα.

Εκτός από video 4K, η ενσωματωμένη κάμερα μπορεί να γράψει video full HD 1080p στα 96fps, καθώς επίσης και να τραβήξει φωτογραφίες ανάλυσης 12 MP σε RAW format. Μάλιστα, όπως αναφέρει η εταιρεία, χάρη στο σύστημα σταθεροποίησης που διαθέτει η συσκευή, μπορεί να τραβήξει καθαρές φωτογραφίες μακράς έκθεσης σε χρόνο έως και 2 δευτερόλεπτα.   

Σε ότι αφορά την τιμή του Mavic Pro, αυτή αγγίζει τα 749 δολάρια, ενώ με την απόκτηση και του ειδικού χειριστηρίου το κόστος φθάνει τα 999 δολάρια. Τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το Mavic Pro θα μπορεί να στριμάρει live περιεχόμενο στην κάσκα που η ίδια η DJI ετοιμάζει, χωρίς όμως να αναφέρει πότε αναμένεται (και πόσο θα κοστίζει) στην αγορά.

 

DJI MAVIC PRO,DRONES,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home