Απαραίτητη η θέσπιση κοινών νόμων για τα drones στην ΕΕ

Deasy @ 06.09.2016
Απαραίτητη η θέσπιση κοινών νόμων για τα drones στην ΕΕ

Επιτάχυνση των διαδικασιών της δημιουργίας ενός ασφαλούς νομικού πλαισίου για τα drones εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση Πιλότων, υποστηρίζοντας ότι οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των πτήσεων έχουν υποτιμηθεί και το θέμα χρειάζεται την επείγουσα προσοχή των αρμόδιων φορέων.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους τα μέλη της αεροπορικής βιομηχανίας προτρέπουν τις Βρυξέλες να προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός κοινού κανονιστικού πλαισίου ασφάλειας στην ΕΕ, προχωρώντας ταυτόχρονα σε προτάσεις όπως η δημιουργία υποχρεωτικού μητρώου για τους κατόχους drone, η οποία θα οδηγήσει σε πιο εύκολη παρακολούθηση εκείνων που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες. Ταυτόχρονα προτείνονται υποχρεωτικά μαθήματα πτήσης αυτών των συσκευών αλλά και ειδικές άδειες για πιστοποιημένους φορείς, ανάλογα με το πώς θα χρησιμοποιήσουν μια τέτοια συσκευή.

Η ανακοίνωση ζητάει τον εναρμονισμό των εθνικών νομοθεσιών σε ότι αφορά την ψυχαγωγική χρήση των drones, την θέσπιση ορίων για τις περιοχές πτήσεων αλλά και στο υψόμετρο καθώς επίσης και την πραγματοποίηση ερευνών σχετικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να προκαλέσει μια σύγκρουση drone με επανδρωμένα αεροσκάφη.

Για την πιο αποτελεσματική εφαρμογή των κανόνων η Ένωση ζήτησε από τα κράτη μέλη την παροχή καράρτισης και τεχνικού εξοπλισμού στην αρμόδια εθνική αρχή κάθε χώρας.

DRONES,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home