Η Yahoo στα χέρια της Verizon για 4,8 δισ. δολάρια

Deasy @ 25.07.2016
Η Yahoo στα χέρια της Verizon για 4,8 δισ. δολάρια

Το σίριαλ της πώλησης της Yahoo φαίνεται ότι παίρνει τέλος καθώς αύριο νωρίς το πρωί (για την Αμερική) η Verizon αναμένεται να ανακοινώσει την εξαγορά της. Το τίμημα εκτιμάται ότι έχει κλείσει κοντά στα 4,8 δισ. (και όχι περισσότερα από 5 δισ. δολάρια) σύμφωνα με τα αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης.

Το deal συνιστά το τελευταίο κεφάλαιο της ταλαιπωρημένης πλέον εταιρείας online υπηρεσιών, η οποία ιδρύθηκε το 1994 και αποτέλεσε μία από τις πρωτοπόρους εταιρείες στο χώρο του Internet. Όμως τα τελευταία χρόνια η «παρακμή» της Yahoo ήταν εμφανής, με τους μετόχους της εταιρείας να πιέζουν για την πώλησή της εδώ και πολλούς μήνες.

Από την άλλη πλευρά, η Verizon είναι η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ, η οποία το 2015 είχε επίσης εξαγοράσει ένα ακόμα ιστορικό όνομα του Internet, την AOL. Με αυτές τις δύο εταιρείες (Yahoo και AOL) η Verizon διαθέτει πλέον ένα ιδιαίτερα μεγάλο σχήμα στο χώρο των online υπηρεσιών. Αξίζει να διευκρινίσουμε ότι στην εξαγορά δεν συμπεριλαμβάνεται το μερίδιο που κατέχει η Yahoo στην Alibaba, όπως επίσης και το μερίδιο στο Yahoo Japan. Αυτά τα δύο περιουσιακά στοιχεία θα συνεχίζουν, κάτω από ένα διαφορετικό όνομα.

VERIZON,ΕΞΑΓΟΡΕΣ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ,Yahoo,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home