Απαγορευμένες περιοχές το κέντρο των πόλεων και τα αεροδρόμια για τα drones

Καθιερώνεται μητρώο χρηστών.

Deasy @ 12.07.2016
Απαγορευμένες περιοχές το κέντρο των πόλεων και τα αεροδρόμια για τα drones

Μέσα στις επόμενες ημέρες και σίγουρα πριν την παύση των εργασιών για τις καλοκαιρινές διακοπές αναμένεται η πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το νέο κανονισμό πτήσεων για τα drones, τον οποίο θα πρέπει να υιοθετήσουν τα κράτη-μέλη.

Αποτέλεσμα της έντονης προεργασίας των τελευταίων μηνών και με τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), οι προτάσεις που θα ανακοινωθούν θα έχουν ως στόχο να αντιμετωπίσουν συνολικά το ζήτημα για όλους τους τύπους drone. Στο πλαίσιο αυτό και σύμφωνα με το Euractiv.com, το οποίο επικαλείται πληροφορίες από Ευρωπαίους αξιωματούχους, τα κέντρα των πόλεων και τα αεροδρόμια αναμένεται να ανακηρυχθούν απαγορευμένες ζώνες για την πτήση drone. Όπως συνεχίζει το δημοσίευμα, για τα μεσαία και μεγάλου όγκου drones θα γίνεται χρήση της δορυφορικής τεχνολογίας έτσι ώστε η αποτροπή πτήσεων πάνω από τις απαγορευμένες περιοχές να συμβαίνει αυτόματα και να μην επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια του χρήστη.

Συμπληρωματικά, τα νέα μέτρα θα προβλέπουν την αναγνώριση των οχημάτων και το μητρώο των χρηστών ως ένα ακόμη μέσο για να εξασφαλιστεί η συμμόρφωση με τους νέους κανόνες και να καταστεί δυνατή η εκτέλεση τους. Μάλιστα, για το μητρώο χρηστών θα χρειαστεί και η συμβολή της αρχής προσωπικών δεδομένων των καρτών-μελών. Στόχος όλων των παραπάνω είναι η καταγραφή εκείνων των drones που διαθέτουν υψηλό προφίλ κινδύνου, τα οποία θα πρέπει  να πληρούν τους κανόνες αναγνώρισης στην αεροπορία, ενώ για τα μικρότερα drones θα απαιτείται ένα ηλεκτρονικό τσιπ.

DRONES,ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home