Το Internet of Things θα ξεπεράσει τα κινητά τηλέφωνα το 2018

Deasy @ 07.06.2016
Το Internet of Things θα ξεπεράσει τα κινητά τηλέφωνα το 2018

Χρονιά σταθμός στην ανάπτυξη που γνωρίζει το Internet of Things αναμένεται να είναι το 2018, καθώς οι συνδέσεις που σχετίζονται με το συγκεκριμένο κλάδο αναμένεται να ξεπεράσουν αυτές των κινητών τηλεφώνων.

Οι προβλέψεις έρχονται από την έκθεση Ericsson Mobility Report, που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες και αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι το IoT θα γνωρίσει μέσο ρυθμό ανάπτυξης 23% τα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2021, όταν οι συνδέσεις που θα σχετίζονται με αυτοκίνητα, απομακρυσμένους μετρητές, οικιακές συσκευές και εξοπλισμό, αναμένεται να αγγίξουν τα 16 δισ. Την ίδια στιγμή, ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης των κινητών τηλεφώνων εκτιμάται μόλις στο 3%.

Η έκθεση χωρίζει τον κλάδο σε δύο βασικές κατηγορίες. Στο Internet of Things ευρείας κλίμακας, το οποίο χαρακτηρίζεται από μικρούς όγκους δεδομένων, χαμηλές ανάγκες σε ενεργειακούς πόρους. Τέτοιες εφαρμογές σχετίζονται με έξυπνα κτίρια, διαχείριση στόλου, μεταφορές κ.α. Η δεύτερη κατηγορία είναι το κρίσιμης σημασίας Internet of Things που σχετίζεται με τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα, βιομηχανικές εφαρμογές, έλεγχο της κυκλοφορίας κ.α. όπου εδώ οι απαιτήσεις στο δίκτυο είναι πολύ μεγαλύτερες.

Σε γεωγραφικό επίπεδο, οι αναλυτές της έκθεσης εκτιμούν ότι ο μεγαλύτερος ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς θα προέλθει από τη Δυτική Ευρώπη.

INTERNET OF THINGS,ERICSSON,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home