Ανοικτή πρόσκληση σε developers

Deasy @ 20.08.2010
Ανοικτή πρόσκληση σε developers

Με προσκλητήριο στους developers εφαρμογών μοιάζει η σημερινή ανακοίνωση της Google, μέσω της οποίας τους παρέχεται πλέον η δυνατότητα να ανεβάζουν εφαρμογές στο υπό δημιουργία Chrome Web Store, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του το Φθινόπωρο (πιθανότατα τον Οκτώβρη).

Ειδικότερα, από σήμερα οι developers αποκτούν πρόσβαση στο "developer preview" του νέου καταστήματος εφαρμογών της Google, μέσω του οποίου μπορούν να ενημερωθούν για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να ανεβάσουν τις εφαρμογές τους στο Chrome Web Store. Η μέθοδος συνεργασίας των developers με τη Google θυμίζει το αντίστοιχο μοντέλο που χρησιμοποιεί η Apple, όμως η προμήθεια της Google για κάθε εφαρμογή θα είναι μόλις 5%, έναντι του 30% που ισχύει για το app store της Apple. Προφανώς, η πρώτη υπολογίζει ότι χάρη στην τεράστια μάζα χρηστών που συγκεντρώνουν τα προϊόντα της θα μπορέσει να συγκεντρώσει μεγαλύτερο καταναλωτικό κοινό, εξασφαλίζοντας και εκείνη μεγάλα έσοδα.

Πάντως, το σημερινό άνοιγμα της Google, δύο, περίπου, μήνες πριν το λανσάρισμα του Chrome Web Store, φανερώνει ότι η εταιρεία θέλει να έχει ένα έτοιμο κατάστημα με το ξεκίνημά του, το οποίο θα συγκεντρώνει πλήθος εφαρμογών, ώστε να είναι ελκυστικό για το καταναλωτικό κοινό από την πρώτη μέρα.

APPLE STORE,GOOGLE APPS-SERVICES,DEVELOPERS,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home