Από το 4chan στην Google

Αυτή μπορεί να είναι και η μεταγραφή της χρονιάς

Deasy @ 08.03.2016
Από το 4chan στην Google

Είναι γνωστό σε όλους πως η Google τα έχει κάνει μαντάρα με το Google+. Προσπάθησε να δημιουργήσει ένα κοινωνικό δίκτυο που θα ανταγωνιστεί το Facebook αλλά παρά τα λανσαρίσματα, τα επαναλανσαρίσματα, τις διορθώσεις και τις προσθήκες δεν τα έχει καταφέρει, ο Μαρκ (ένας είναι ο Μαρκ) κάθεται όμορφα και ωραία στον θρόνο του, μη σου πούμε πως έχει βάλει και παντόφλες, τόσο άνετα αισθάνεται.

Εκεί που λες πως όπου να’ναι το Google+ θα μας αφήσει χρόνους η Google κάνει την έκπληξη και ανακοινώνει την πρόσληψη, ποιου λες; Του Chris Poole και αν το όνομά του δεν σου λέει τίποτα θα σε βοηθήσουμε λέγοντας ότι είναι ο δημιουργός της πλατφόρμας 4chan. Όχι, ούτε αυτό σου θυμίζει κάτι; To imageboard 4chan κατάγεται από το ιαπωνικό “Φουτάμπα”, γνωστό και ως “2chan”, τον φυσικό χώρο όλων των Ιαπώνων μανιακών με τα μάνγκα και τα άνιμε, όμως κατάφερε να ξεφύγει από τα στενά όρια της συγκεκριμένης υποκουλτούρας, να στεγάσει μερικές από τις πιο ακραίες... φυλές του Δικτύου και να γίνει η πηγή μερικών από τα διασημότερα memes του.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι... Θυμάσαι ένα περιστατικό πριν από δυο χρόνια περίπου που είχαν βγει online στη φόρα κάτι προσωπικές φωτογραφίες διασημοτήτων από την πέρα πλευρά του Ατλαντικού; Ε, στο 4chan είχαν δημοσιευτεί και η αλήθεια είναι ότι η πλατφόρμα δεν είχε φτιαχτεί από τον Poole για να ανεβαίνει χακεμένο υλικό.

Ο Poole έφτιαξε το 4chan όταν ήταν 15 χρονών (ίσως ένα βράδυ που δεν είχε τίποτε καλό στην τηλεόραση) και μπορεί η πλατφόρμα να είχε κακό όνομα αλλά αυτό ουδόλως αποθάρρυνε την Google να του προσφέρει δουλειά. Και τι δουλειά, την ανασυγκρότηση του Google+.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η συνεργασία. Μπορεί να δείχνει και κάτι για τις προθέσεις της Google σχετικά με το ταλαίπωρο κοινωνικό της δίκτυο; Θα δούμε….

GOOGLE PLUS,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home