Το Google+ πέθανε, ζήτω το Google photos και το Google streams

(ή, τι σχέση έχουν τα κεμπάπ με τα σούσι)

Το Google+ πέθανε, ζήτω το Google photos και το Google streams

Η περιπέτεια της Google στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων συνεχίζεται με την απόφαση της εταιρείας να "σπάσει" το Google+ σε δύο οντότητες, η πρώτη θα αφορά στις φωτογραφίες και θα έχει τον εύληπτο τίτλο "Photos" η δεύτερη θα ονομάζεται "Streams" και σιγά μην ξέρω τι θα περιλαμβάνει.

Φυσικά η εταιρεία έχει επιστρατεύσει κάθε καλό λόγο για να πει και να πείσει πόσο σημαντικά καλή θα είναι για τους χρήστες αυτή η αλλαγή, αλλά μιας και με πέτυχες στη φάση που τσιγαρίζω κάτι κρεμμυδάκια να σου πω κάτι; Δεν είναι όλοι για όλα. Το έχουμε δει αυτό το έργο να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας πότε με την ΙΒΜ, πότε με την Microsoft, πότε με τον έναν, πότε με τον άλλο. Να το πεις στη Σίλικον Βάλεϊ, να το πουν στους χρηματοδότες, να το πουν στα στελέχη: Δεν είναι όλοι για όλα, είναι πολύ πιθανό να βρεις έναν Ιάπωνα σεφ που να φτιάχνει αγγελικά πιάτα σε σούσι, αλλά λίγο δύσκολο να βρεις Ιάπωνα σεφ που να είναι μάστορας στα κεμπάπ και αυτό μάλλον δεν θα παρεξηγήσει τη συμπαθέστατη τάξη των Ιαπώνων σεφ. (Ο σύντροφος Γρηγόρης ίσως να έχει να πει περισσότερα επ' αυτού και να με διορθώσει αν σφάλλω).

Η Google είχε προσπαθήσει και με το Buzz να μπει στην αρένα των κοινωνικών δικτύων. Δεν πέτυχε. Προσπάθησε -πιο σκληρά είναι αλήθεια- με το Google+ πάλι δεν πέτυχε και αν με ρωτήσεις θα σε ρωτήσω γιατί νόμιζες πως θα πετύχαινε ποτέ. Δες πόσες εφαρμογές έχουν φτιαχτεί για το περιβάλλον του Facebook, δες πόσες εφαρμογές "πατούν" στο Twitter ή στο Instagram. Πόσες εφαρμογές "παίζουν" στο περιβάλλον του Google+; Ποιο ήταν το "οικοσύστημα" για το Google+; Ούτε σπουργίτι πετούσε, ούτε κάκτος φύτρωνε, δεν ήταν το προσωπικό μας χασομέρι, ούτε καν ο χώρος που θα μπορούσε να προωθήσει κανείς τη δουλειά του, όπως το κάνει στα άλλα κοινωνικά δίκτυα.

Να χαμηλώσω λίγο τη φωτιά μην αρπάξει η σάλτσα...

Έως σήμερα η Google έχει κατορθώσει να αντικαταστήσει το desktop περιβάλλον. Είναι η εταιρεία που, σε μεγάλο βαθμό, μας έμαθε να χρησιμοποιούμε το σύννεφο για έναν σκασμό λειτουργίες, από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μέχρι την εργασία με τις λεγόμενες "εφαρμογές γραφείου". Δεν είναι όμως η εταιρεία που μας έφερε στα κοινωνικά δίκτυα, εκεί τα... κεμπάπ τα φτιάχνουν άλλοι.

SOCIAL MEDIA,GOOGLE PLUS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home