Όταν ο Γιάνης βρήκε το Press Project

Deasy @ 07.10.2015
Όταν ο Γιάνης βρήκε το Press Project

Και εκεί που τα πράγματα κυλούσαν σχετικά ήρεμα και κανείς δεν περίμενε κάτι να ταράξει τη ραστώνη της Τετάρτης, ένα σούσουρο ξεκίνησε στα social media.

Ξέρεις τι είναι το 1101.gr;

Το site φιλοξενεί "απλώς" ένα βίντεο στη διάρκεια του οποίου περνούν με ταχύτητα από την οθόνη διάφορα πρόσωπα, άλλα αναγνωρίσιμα και άλλα λιγότερο αναγνωρίσιμα και, μεταξύ τους, ένα... υπεραναγνωρίσιμο πρόσωπο, αυτό του Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Το βίντεο τελειώνει με την υπόσχεση πως την 1η Νοεμβρίου  κάτι θα συμβεί στο ελληνικό Internet. Να είναι μια πολιτική κίνηση του πρώην υπουργού και -για μεγάλο διάστημα- αγαπημένο θέμα των ΜΜΕ σχεδόν απανταχού της Γης; Να είναι κάποιο σίριαλ;

Και γιατί την 1η Νοεμβρίου; Χάθηκε ο κόσμος να περίμεναν 4 μέρες μετά, την νύχτα του Γκάι Φοκς; Αλλά τότε θα χαλούσε το... δυαδικό και μπορεί το 1101 να μοιάζει αμερικανιά για όλους εμάς που βάζουμε πρώτα την ημέρα και μετά τον μήνα αλλά "χτυπάει" ωραία και στο μάτι των tech-ηδων, καθώς κλείνει το μάτι στο δυαδικό σύστημα. Το 1105, πάλι, δεν θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα.

Το μόνο που ξέρουμε είναι πως μάλλον υπάρχει μια κάποια σχέση με το γνωστό The Press Project (TPP). Αν και το 1101.gr φιλοξενείται σε μια μηχανή κάπου στη μακρινή και επίπεδη Ολλανδία (την πατρίδα του Γερούν βρε Γιάνη;) όπως μας δείχνει το σχετικό εργαλείο της Netcraft, ο nameserver βρίσκεται στο lies.gr και αν πας να πληκτρολογήσεις στον browser σου τη διεύθυνση www.lies.gr θα βρεθείς μπροστά σε ένα μήνυμα λάθους που σε καλεί να ενημερώσεις τον Webmaster. Μόνο που το email του webmaster είναι το info@pressproject.gr.

Εμείς φτάσαμε στο γνωστό site ενημέρωσης και άποψης από τον τεχνικό δρόμο, άλλοι πάλι πήγαν ως εκεί πιο σύντομα, μεσω ενός tweet του TPP. Ωρα είναι τώρα να βάλουμε αντίστροφες μετρήσεις στις οθόνες και να περιμένουμε την 1η Νοεμβρίου.

Αν και εμείς είμαστε φαν της 5ης...

SITES,1101.GR,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home