Group για δολοφόνο;

Group για δολοφόνο;

Ο Raoul Moat, υπάλληλος ασφαλείας σε club, έγινε γνωστός στην Αγγλία πριν δύο εβδομάδες επειδή πυροβόλησε την πρώην κοπέλα του και το νέο της σύντροφο. Στη συνέχει ο δράστης αυτοκτόνησε κατά τη διάρκεια συμπλοκής του με τους αστυνομικούς. Από τα πυρά του, ο σύντροφος της κοπέλας σκοτώθηκε, ενώ εκείνη και ένας αστυνομικός τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η υπόθεση προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, ωστόσο ανάμεσα σε αυτές  και κάποιες συμπάθειας προς τον δράστη. Μετά το θάνατό του, δημιουργήθηκε ένα group στο Facebook με τίτλο “R.I.P. Raoul Moat You Legend!”. Το group γρήγορα προσέλκυσε περισσότερους από 36.000 οπαδούς, αρκετοί από τους οποίους πιθανόν να μην έχουν καταλάβει καν περί τίνος πρόκειται.

Ο πρωθυπουργός της χώρας David Cameron δήλωσε: «Δεν μπορώ να κατανοήσω κανένα κύμα συμπάθειας –ακόμη και μικρό- προς αυτόν τον άνθρωπο. Συμπάθεια αξίζει μόνο στα τα θύματά του και σε αυτή την κοινότητα για τον όλεθρο που έσπειρε. Καμιά συμπάθεια δεν αξίζει σε αυτόν τον άνθρωπο». Επίσης, αρκετά μέλη του αγγλικού κοινοβουλίου υποστήριξαν ότι η γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης οφείλει να διαγράψει το συγκεκριμένο group. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, το Facebook δεν σκοπεύει να συμμορφωθεί με αυτή την παράκληση. Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Το Facebook είναι ένας χώρος στον οποίο ο κόσμος μπορεί να εκφράσει τις απόψεις του και να συζητά ανοιχτά, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε πολλά άλλα μέρη. Και όπως ορισμένοι βρίσκουν συζητήσεις άλλων ανθρώπων αηδιαστικές, αυτό από μόνο του δεν μπορεί να σταματήσει έναν διάλογο».

Είναι θεμιτή, ωστόσο, η ελευθερία λόγου σε περιπτώσεις που ένας άνθρωπος είναι νεκρός; Και πώς μπορούν οι εκπρόσωποι της εταιρείας να κάνουν λόγο για έναν απλό διάλογο όταν αυτός διαδίδεται ταχύτατα από ένα μέσο επικοινωνίας όπως το internet και πλέον έχουν πρόσβαση σε αυτόν χιλιάδες άνθρωποι; Για άλλη μια φορά έρχονται στο προσκήνιο τα προβλήματα που δημιουργούνται με την ταχύτατη διάδοση του διαδικτύου. Προφανώς, δεν μπορεί να είναι ένας χώρος στον οποίο δεν ισχύει κανένας νόμος ή κανόνας. Το ζήτημα είναι ποιος θα θεσπίσει αυτούς τους κανόνες για την εύρυθμη λειτουργία του.

GROUPS,SOCIAL MEDIA,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home