Apple: αναστολή στις πωλήσεις των προϊόντων της στη Ρωσία

Apple: αναστολή στις πωλήσεις των προϊόντων της στη Ρωσία

Μετά τις Google, Facebook κ.α. και η Apple μπαίνει στη λίστα των εταιρειών τεχνολογίας που προχωρούν στην εφαρμογή μέτρων κατά της ρωσικής αγοράς, ως αντίδραση στην εισβολή της χώρας στην Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε ο αμερικανικός κολοσσός προχώρησε στην αναστολή των πωλήσεων όλων των προϊόντων της στη Ρωσία, όπως το iPhone ή το iPad, σημειώνοντας ότι οι εξαγωγές στη χώρα έχουν σταματήσει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία έχει περιορίσει τη λειτουργία του Apple Pay και άλλων δικών της υπηρεσιών, ενώ οι εφαρμογές των ρωσικών ειδησεογραφικών Μέσων Ενημέρωσης, Sputnik News και RT δεν είναι πλέον διαθέσιμες σε καμία άλλη αγορά εκτός της Ρωσίας.

Η Apple αναφέρει ότι οι παραπάνω κινήσεις αποτελούν απάντηση στη ρωσική εισβολή, ωστόσο έχει ενδιαφέρον ότι από την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Mykhailo Fedorov, με ανοικτή επιστολή είχε ζητήσει από την αμερικανική εταιρεία να διακόψει την πώληση των προϊόντων και υπηρεσιών της. Ο κ. Fedorov εκτιμούσε ότι αυτό θα κινητοποιούσε το νεανικό και πιο ενεργό κοινό της Ρωσίας για να αντιδράσει στη βίαιη κίνηση της.  

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όπως και η Google έτσι και η Apple έχει απενεργοποιήσει από την υπηρεσία χαρτών τα live δεδομένα κίνησης και συμβάντων για όλη την Ουκρανία, σαν μέτρο ασφάλειας. Υπενθυμίζεται ότι χάρη στα δεδομένα κίνησης της Google ερευνητές είχαν τη δυνατότητα να ιχνηλατήσουν τη ρωσική εισβολή και την πορεία των στρατευμάτων.

Home