Κάνε και ένα καλό

Deasy @ 04.06.2013
Κάνε και ένα καλό

Κρίση ξεκρίση μια βόλτα θα την κάνεις και αφού θα την κάνεις έχε λίγο το νου σου στα στραβά και παράξενα που θα βρεις μπροστά σου. Σου έχουμε και εργαλείο για τη δουλειά.

Ονομάζεται oloprasino δια χειρός Mobartia και είναι αφιερωμένο σε ό,τι σχετίζεται με την "πράσινη" ενημέρωση, όπου "πράσινο" εδώ δεν έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό.

Θες να δεις σε ποιο σημείο στη γειτονιά σου γίνεται συλλογή μπαταριών; Το έχει. Για ηλεκτρικές συσκευές; Επίσης το έχει. Για "κλασική" ανακύκλωση; Ομοίως. Για καμένες λάμπες; Βεβαίως.

Θέλεις και ενημέρωση για αναδασώσεις, καθαρισμούς και παρεμφερείς δραστηριότητες; Εχει και απ' αυτό. Το καλύτερο, όμως, είναι η ενότητα που μπορείς να φωτογραφίσεις ένα πρόβλημα στην περιοχή που κινείσαι (μια καμένη λάμπα, ένα εμπόδιο στον δρόμο, μια λακούβα στον δρόμο, τέτοια πράγματα) και να τα στείλεις την πληροφορία για δημοσίευση στον χάρτη του oloprasina. Θεωρητικά κάποιος από τους δήμους θα μπορούσε να ρίχνει μια ματιά πότε πότε και να βλέπει τι βλέπουν οι πολίτες στους δρόμους. Σε τελική ανάλυση, δημοτικές εκλογές έχουμε του χρόνου. Μάλλον ο αριθμός των χρηστών είναι σχετικά μικρός για να καταγράψει το σύνολο των προβλημάτων (αλλά και των ωραίων σημείων) που έχουν οι πόλεις μας,  αλλά αν ξεκινήσει ο καθένας στο τέλος, πού ξέρεις, κάτι μπορεί να γίνει. Λεπτομέρειες για downloads σε iOS συσκευές και Windows Phone, εδώ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ,MOBILE APPLICATION,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home