Dell Adamo XPS

όταν οι σχεδιαστές φορητών έχουν κέφια

Είναι μερικές φορές που σου έρχεται μία συσκευή στα χέρια για να τη δοκιμάσεις και η πρώτη σκέψη που κάνεις μόλις τη βλέπεις είναι: "αυτό πρέπει να το αγοράσω οπωσδήποτε".

Μετά τη δοκιμή, στις περισσότερες περιπτώσεις καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι καλό το design αλλά από πρακτικότητα, δεν πάμε και πολύ καλά. Υπάρχουν, όμως, και περιπτώσεις που μετά από μερικές ώρες δοκιμών, είσαι ακόμη πιο φανατικός οπαδός. Αυτό συμβαίνει με το Adamo XPS , το νέο φορητό υπολογιστή της Dell που θέτει νέα στάνταρντ στο χώρο των υψηλής αισθητικής laptops. Όχι μόνο γιατί είναι ο πιο λεπτός φορητός υπολογιστής που έχετε δει (με πάχος 9,9 χιλιοστά στο πιο λεπτό σημείο του) αλλά γιατί είναι ένα εξαιρετικά πρακτικό στη χρήση μηχάνημα.

Ο σχεδιασμός είναι από εκείνους που συγκεντρώνουν τα βλέμματα ενθουσιασμού. Προσωπικά, θεωρώ ότι το Adamo XPS είναι πιο όμορφο από το MacBook Air (σ.σ. ετοιμάζομαι για τα σχόλια που θα ακούσω από τους φανατικούς της Apple), αλλά πιστεύω ότι μία τέτοια διαπίστωση είναι και υποκειμενική. Σε κάθε περίπτωση, είναι αδύνατο να το εμφανίσει ο κάτοχος του κάπου και να μην αρχίσουν οι ερωτήσεις. Κυρίως για την τιμή του, η οποία παρεπιμπτόντως θα είναι μεταξύ 1799 και 1999 ευρώ όταν θα κυκλοφορήσει στις αρχές Ιανουαρίου. Αρκετά ενδιαφέρουσα πρόταση για "καθυστερημένο" χριστουγεννιάτικο δώρο.

Όμως, εκεί που διαφοροποιείται το Adamo XPS είναι όταν κάποιος το ανοίξει. Οι σχεδιαστές της Dell είχαν πολλά κέφια όταν έφτιαχναν τον συγκεκριμένο φορητό, καθώς όταν το ανοίγεις δεν έχουμε το συνηθισμένο αποτέλεσμα, δηλαδή η οθόνη με το πληκτρολόγιο να δημιουργούν μία κάθετη γωνία. Η οθόνη προεκτείνεται προς τα κάτω με αποτέλεσμα το πληκτρολόγιο να είναι υπερυψωμένο, βοηθώντας έτσι σημαντικά στην καλύτερη εργονομία. Μην ξεχνάτε ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγοράζουν ειδικές βάσεις για φορητούς υπολογιστές προκειμένου να ανασηκώνεται το πληκτρολόγιο και να είναι πιο εύχρηστο και πιο ξεκούραστο στη χρήση του.

Από πλευράς δυνατοτήτων, το Adamo XPS θα καλύψει και με το παραπάνω όλους όσους χρησιμοποιούν τον φορητό υπολογιστή για πρόσβαση στο Διαδίκτυο, επεξεργασία κειμένου και γενικότερα εργασίες γραφείου, αλλά και για αναπαραγωγή πολυμέσων. Στη χρήση βοηθά πολύ και η εξαιρετική οθόνη που ενσωματώνει το μηχάνημα. 
Βέβαια, μην αναζητήσετε DVD ή Blu-ray player/recorder. Πολύ απλά δεν υπάρχει, καθώς διαφορετικά θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο για να μην πω απίθανο να ήταν το Adamo XPS τόσο λεπτό. Έτσι και αλλιώς, έχει πέσει σημαντικά η χρήση των DVDs λόγω των USB flash drives (ή στικάκια αν προτιμάτε να τα αποκαλείτε έτσι). Αν θέλετε πάντως οπωσδήποτε, υπάρχουν εξωτερικά DVD players/recorders σε τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 50 και 70 ευρώ.

Επίσης, δεν είναι και ιδιαίτερα πολλές οι θύρες USB: μόλις δύο, ενώ υπάρχει και μία θύρα eSata που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση διαφόρων περιφερειακών εφόσον την υποστηρίζουν. Οι δύο θύρες USB ίσως αποτελέσουν πρόβλημα, δεδομένου ότι στη μία συνήθως συνδέουμε ένα ποντίκι, αλλά με ένα USB hub που προσφέρει επιπλέον τρεις ή περισσότερες θύρες, λύνεται και αυτό το πρόβλημα.

Σε κάθε περίπτωση, το Adamo XPS είναι αυτό που λέμε χάρμα οφθαλμών. Σίγουρα, το κόστος απόκτησης του δεν είναι ευκαταφρόνητο, αλλά από την άλλη πλευρά ο όμορφος σχεδιασμός και η εργονομία είναι σημαντικά πλεονεκτήματα, τα οποία θα λάβει σοβαρά υπόψη του ο οποιοσδήποτε αγοραστής.

 

Δείτε περισσότερα στο επίσημο web site του εδώ

MAC,MACBOOK,DELL,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home