Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται στο Facebook - Τι μπορείς να κάνεις

Deasy @ 10.06.2024
Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται στο Facebook - Τι μπορείς να κάνεις

Στις 26 Ιουνίου θα είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα η λειτουργία AI at Meta, δηλαδή σε απλά λόγια οι υπηρεσίες δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης που έχουν αναπτυχθεί για το Facebook και το Instagram. Από τη συγκεκριμένη ημέρα και μετά, θα μπορείς να χρησιμοποιείς το Meta AI και τη σειρά εργαλείων AI Creative Tools, οπότε θα πρέπει επίσης να προετοιμαστείς για μια θάλασσα από σχετικές αναρτήσεις από φίλους και γνωστούς.

Ωραία, θα πεις, τι είναι το Meta AI; Όπως λέει η εταιρεία, πρόκειται για έναν έξυπνο βοηθό που μπορεί να ακολουθεί οδηγίες, να λύνει προβλήματα και να οπτικοποιεί ιδέες. Μια απλή παρουσίαση θα βρεις εδώ.

Υπάρχει βεβαίως ένα "αλλά". Όπως αναφέρει η εταιρεία στο email που στέλνει στους χρήστες του Facebook και του Instagram, ενημερώνοντας για τις νέες λειτουργίες που θα είναι διαθέσιμες από τις 26 Ιουνίου, «θα στηριζόμαστε πλέον στη νομική βάση που ονομάζεται νόμιμα συμφέροντα για τη χρήση των πληροφοριών σας για την ανάπτυξη και τη βελτίωση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη Meta».

Ακριβώς, θα χρησιμοποιούν και το δικό σου περιεχόμενο. Δηλαδή αναρτήσεις, φωτογραφίες με λεζάντες και μηνύματα που μπορεί να στέλνεις στο Meta AI. Για την εκπαίδευση των μοντέλων της AI δεν θα χρησιμοποιούνται τα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάσσεις με φίλους και συγγενείς.

Αν δεν σου αρέσει όλο αυτό μπορείς να αρνηθείς την επεξεργασία των δεδομένων σου. «Έχετε το δικαίωμα να αντιταχθείτε στο να χρησιμοποιεί η Meta τις πληροφορίες που έχετε μοιραστεί σχετικά με τα Προϊόντα και τις υπηρεσίες μας για την ανάπτυξη και βελτίωση της τεχνητής νοημοσύνης», σημειώνει η Meta σε μια σχετική σελίδα όπου μπορείς να εκφράσεις τις αντιρρήσεις σου και να ζητήσεις την εξαίρεση των δεδομένων σου από την επεξεργασία. Θα πρέπει όμως να εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν επιθυμείς αυτή την επεξεργασία.

«Θα επανεξετάσουμε τα αιτήματα ένστασης σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους περί προστασίας δεδομένων. Εάν το αίτημά σας γίνει δεκτό, θα εφαρμοστεί...» γράφει η φόρμα. Είναι λίγο θολό; Ναι, είναι λίγο θολό...

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,FACEBOOK,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home