Culture is Athens: Τι περιλαμβάνει το νέο app πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων

Culture is Athens: Τι περιλαμβάνει το νέο app πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων

Όπως είναι γνωστό, τα apps που έχουμε στο smartphone μας, έχουν συγκεντρωμένες όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Μια ιδιαίτερη ως προς το περιεχόμενο εφαρμογή είναι διαθέσιμη προς το κοινό τους τελευταίους μήνες είναι το “Culture is Athens”, ή αλλιώς η Αθήνα στο κινητό μας. Πρόκειται για ένα app που δίνει άμεση πρόσβαση ανά πάσα στιγμή σε όλα τα πολιτιστικά δρώμενα που τρέχουν στην πόλη και μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύπτουμε πάντα κάτι νέο.

Μπορείτε πολύ εύκολα να την κατεβάσετε σε κινητά και τάμπλετ για να ενημερώνεστε για ό,τι συμβαίνει στην Αθήνα: συναυλίες, τα φεστιβάλ, μουσικοχορευτικές και θεατρικές παραστάσεις, προβολές, εκθέσεις, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Ας δούμε πιο αναλυτικά όμως τις λειτουργίες:

Εκδηλώσεις και Εκθέσεις που τρέχουν στην πόλη

Η πρώτη επιλογή που δίνει το συγκεκριμένο app είναι η αναλυτική παρουσίαση όλων των πολιτιστικών δρώμενων στην Αθήνα. Από φεστιβάλ, συναυλίες, εκθέσεις ή θεατρικές παραστάσεις το περιεχόμενο ποικίλει, για να μπορείτε να παραμένετε ενημερωμένοι κάθε ημέρα για το τι συμβαίνει στην πόλη, με προτάσεις για όλα τα γούστα. Για καθεμία επιλογή, θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις ημέρες και ώρες διεξαγωγής, την τοποθεσία, τη διάρκεια καθώς και το κόστος εισόδου. Μάλιστα, για όλες τις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται αναλυτική περιγραφή για το τι ακριβώς πραγματεύεται. Για παράδειγμα, για μια έκθεση ζωγραφικής μπορείτε να διαβάσετε το βιογραφικό του καλλιτέχνη, τα έργα που έχει επιμεληθεί, τις επιρροές του κλπ.

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για παιδιά

Μια αρκετά μεγάλη ενότητα του app είναι η παρουσίαση εκπαιδευτικών προγραμμάτων τόσο για οικογένειες και παιδιά όσο και για σχολεία κι εκπαιδευτικούς γενικότερα. Πιο αναλυτικά, μπορείτε να περιηγηθείτε σε εκπαιδευτικά εργαστήρια και προγράμματα που τρέχουν τώρα στην πόλη σε διάφορους τομείς, όπως μουσική αθλητισμός, ζωγραφική κλπ. Για κάθε δρώμενο θα βρείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τοποθεσία, ώρα και χώρο διεξαγωγής αλλά και την ηλικιακή ομάδα στην οποία απευθύνεται.

Παράλληλα, στην περιγραφή θα βρείτε και πλήρη παρουσίαση των εκπαιδευτικών στόχων κάθε προγράμματος όπως πχ να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τις τέχνες και την παράδοση, να συντελέσουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και όλων των πτυχών της προσωπικότητάς τους και να διευρύνουν τη φαντασία τους κλπ.

Ανακαλύψτε εναλλακτικά μουσεία και πολιτιστικούς χώρους

Αν από την άλλη είστε λάτρης των μουσείων και των πολιτιστικών ιδρυμάτων, η συγκεκριμένη εφαρμογή σίγουρα θα σας διευκολύνει, αφού θα έχετε συγκεντρωμένες όλες τις διαθέσιμες επιλογές για νέες εξορμήσεις κι επισκέψεις. Στην ενότητα μουσεία και χώροι υπάρχει αναλυτική λίστα με πολλά «κρυμμένα» μουσεία, πνευματικά κέντρα, αίθουσες πολιτισμού κλπ. Μεταξύ των άλλων θα ανακαλύψετε μια μεγάλη συλλογή από ιστορικές θεατρικές σκηνές, πινακοθήκες, βιβλιοθήκες και πολιτιστικούς χώρους σε πολλά σημεία της Αθήνας. Το ξεχωριστό στοιχείο σε αυτή την ενότητα είναι ότι εκτός από τη σύντομη περιγραφή, σε κάθε πρόταση υπάρχει ενσωματωμένος χάρτης Google Street View, για να μπορείτε να εντοπίσετε καλύτερα την τοποθεσία.

Περιήγηση στα νέα της Αθήνας

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι ότι αποτελεί και πηγή ενημέρωσης για όλα τα νέα της Αθήνας. Ταυτόχρονα με την αναζήτηση εκδηλώσεων, μουσείων κλπ έχετε την ευκαιρία να ενημερώνεστε για όλες τις εξελίξεις στην πόλη, για επερχόμενες δράσεις αλλά και αλλαγές στην πόλη γενικότερα. Την περίοδο των Χριστουγέννων για παράδειγμα, η εφαρμογή ενημερωνόταν συνεχώς με όλες τα νέα για τις γιορτινές εκδηλώσεις και γενικότερα όλα τα δρώμενα της πόλης.

Το ημερολόγιο του πολιτισμού

Τέλος,  μια ακόμη ιδιαίτερη ενότητα του app είναι το ημερολόγιο της Αθήνας! Συγκεκριμένα, με ένα κλικ στο πεδίο «Που και ποτέ» θα μεταβείτε αμέσως σε ένα αναλυτικό ημερολόγιο για τις εκδηλώσεις ανά ημέρα. Αν ας πούμε αναζητάτε προτάσεις για το τι τρέχει αυτό το σαββατοκύριακο στην πόλη, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μεταβείτε στις αντίστοιχες ημερομηνίες και θα δείτε όλες τις διαθέσιμες εκδηλώσεις. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι μοιάζει κατά κάποιο τρόπο με το ημερολόγιο της Google που μπορείτε να αποθηκεύετε όλα αυτά που σας ενδιαφέρουν.

 

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ,CULTURE IN ATHENS,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home