Οι 4 καλύτερες εφαρμογές για εκμάθηση ξένων γλωσσών... από το σπίτι

Οι 4 καλύτερες εφαρμογές για εκμάθηση ξένων γλωσσών... από το σπίτι

Μια τάση που εξαπλώνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια, είναι η εκμάθηση ξένων γλωσσών από το σπίτι. Ιδιαίτερα μετά την καραντίνα, πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν στραφεί προς τα online εκπαιδευτικά μαθήματα, για περαιτέρω γνώσεις σε πολλούς τομείς, με τις ξένες γλώσσες να έχουν την τιμητική τους.

Πρόκειται για έναν διαδραστικό τρόπο εκμάθησης, που τις περισσότερες φορές γίνεται μέσω εφαρμογών, στις οποίες βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα μαθήματα. Αν λοιπόν θέλεις κι εσύ να ξεκινήσεις μια ξένη γλώσσα από την άνεση του σπιτιού σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα παρακάτω apps:

 

Duolingo

Μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές για εύκολη εκμάθηση ξένων γλωσσών από το σπίτι είναι το Duolingo. Οι εκατομμύρια χρήστες του σε πολλές χώρες του κόσμου, είναι ένας από τους λόγους που το Duolingo έχει γίνει η ΝΟ 1 επιλογή για να ξεκινήσεις μόνος σου μια ξένη γλώσσα.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν στο κινητό σου και να περιηγηθείς σε ένα περιβάλλον με ποικιλία μαθημάτων για κάθε χρήση: από βασική έως πιο εντατική. Εκτός από την πληθώρα γλώσσα γλωσσών που διαθέτει, περιλαμβάνει μια σειρά λειτουργιών, όπως το timeline που ουσιαστικά είναι το προσωπικό σου χρονοδιάγραμμα, όπου μπορείς να οργανώσεις το χρόνο που θα αφιερώσεις σε κάθε κομμάτι (πχ γραμματική).

Beelinguapp

Ένα ακόμη ιδιαίτερο app που υπόσχεται να κάνει την εκμάθηση ξένης γλώσσας παιχνίδι είναι το  Beelinguapp! Ουσιαστικά, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι ότι μαθαίνεις τη νέα γλώσσα παράλληλα με τη μητρική σου. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι μπορείς να αναζητήσεις στη μητρική σου γλώσσα μια νέα λέξη η φράση που έμαθες ώστε να την κατανοήσεις πλήρως.  

Ακόμη, το Beelinguapp σου δίνει την ευκαιρία να εξασκηθείς συστηματικά και στην προφορά μιας γλώσσας, αφού μπορείς να ακούς πως ακριβώς προφέρονται λέξεις η φράσεις. Και όλα αυτά με ένα αρκετά πλούσιο γλωσσάριο στο οποίο μπορείς να ανατρέχεις ανά πάσα στιγμή για να βρεις τη λέξη που θες.

Babbel

Το Babbel είναι μια επιλογή που ταιριάζει απόλυτα σε όσους θέλουν να εξελίξουν μια γλώσσα για την οποία έχουν τις βασικές γνώσεις. Έχεις δηλαδή την επιλογή να καταχωρήσεις τις λέξεις η φράσεις που ήδη γνωρίζεις σε αυτή τη γλώσσα, ώστε να μην ξεκινήσεις ως αρχάριος.

Εκτός αυτού, υπάρχει και η  δυνατότητα να ξεκινήσεις από το μηδέν, αφού μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στις 14 ξένες γλώσσες που περιλαμβάνει η εφαρμογή. Παρά το γεγονός ότι δεν είναι όλα τα μαθήματα δωρεάν, αφού σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει χρέωση, υπάρχουν κι αρκετά ελευθέρα. Σίγουρα, είναι αρκετά για την πρώτη επαφή με μια νέα γλώσσα.

Drops

Μια διαφορετική εκδοχή στην εκμάθηση ξένων γλωσσών προτείνει το Drops, μια δωρεάν εφαρμογή που περιλαμβάνει 36 γλώσσες! Τα μαθήματα για καθεμία από αυτές τις γλώσσες γίνονται με έναν αρκετά διασκεδαστικό τρόπο και διαρκούν μόνο 5 λεπτά το καθένα. Μάλιστα, όταν τελειώσεις ένα μάθημα δεν μπορείς να το παρακολουθήσεις ξανά, παρά μόνο την επόμενη ημέρα. Μπορεί να ακούγεται κάπως παράξενο, αλλά σου δίνει το κίνητρο να χρησιμοποιείς την εφαρμογή κάθε μέρα και να μην αμελείς τα μαθήματα.

Επιπλέον, ο παιχνιδιάρικος χαρακτήρας του Drops είναι εμφανής σε όλα τα μαθήματα, αφού έχεις την επιλογή να συνδυάσεις λέξεις και φράσεις με εικόνες κι έτσι να τις απομνημονεύεις καλύτερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home