Κι άλλα Google Glass -από την Ιαπωνία

Κι άλλα Google Glass -από την Ιαπωνία

Υποστηρίζεται από μια εταιρεία πολύ μικρότερη από την Google, την ιαπωνική Telepathy Inc. Και βρίσκεται ακόμα στην πρώτη του έκδοση η οποία, κρίνοντας από το σχολιασμό της παρουσίασής του στη Νέα Υόρκη που έκανε το CNet απέχει ακόμα αρκετά από το να θεωρηθεί "τελική" (και, εδώ που τα λέμε, πότε μια πρώτη έκδοση είναι "τελική";) Όμως φαίνεται ότι η προσωπικότητα του δημιουργού του, του εφευρετικού οραματιστή Τακαχίτο Ιγκούτσι CEO της εταιρείας και CMO της εταιρείας Tonchidot η οποία έχει δημιουργήσει την πολύ δημοφιλή εφαρμογή για iPhone Sekai Camera είναι αρκετή για να φέρει το Telepathy μια ακόμα εφαρμογή wearable computer στις πρώτες σελίδες πολλών διεθνών μέσων.

Όπως σπεύδουν να τονίσουν όσοι χρησιμοποίησαν την πρώτη αυτή έκδοση της συσκευής, απέχει πολύ από το να κάνει το Σεργκέι Μπριν να χάσει τον ύπνο του* στην παρουσίαση οι δημιουργοί της έδειξαν τις δυνατότητές της μόνο σε συνδυασμό με την εφαρμογή "Manga-Camera" της Supersoftware για την οποία είχαμε γράψει πέρυσι και απέφυγαν να δώσουν πολλές πληροφορίες για την τεχνολογία και τα χαρακτηριστικά της, πέραν του ότι θα τρέχει κάποια παραλλαγή του Linux, ότι επικοινωνεί με τον υπόλοιπο κόσμο μέσω Bluetooth και ότι δε διαθέτει "οθόνη" αλλά προβάλλει στο χώρο, μπροστά στα μάτια του χρήστη του.

Όμως παρόλα αυτά υπάρχουν δύο σημαντικά στοιχεία: το ένα είναι ότι σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το Telepathy One θα κυκλοφορήσει στην αγορά (τουλάχιστον στην ιαπωνική) εντός του 2013 και το δεύτερο, συνέπεια του πρώτου, ότι η ιδέα των wearable computers προχωράει ένα βήμα παραπέρα. Ακόμα και αν η κίνηση της μικρής ιαπωνικής εταιρείας δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν άμεσος ανταγωνισμός προς τον έναν από τους τέσσερις γίγαντες του Internet, και μόνο ότι κάτι έστω και παραπλήσιο θα είναι διαθέσιμο σε μια από τις πιο δεκτικές σε νέα τεχνολογικά προϊόντα αγορές του πλανήτη, δεν μπορεί παρά να δώσει στα πράγματα μια παραπάνω ώθηση.

Το βασανιστικό ερώτημα, βεβαίως, και ένα ερώτημα που θέτει και ο καλός συνάδελφος του CNet είναι η πραγματική χρηστική αξία που έχει μια τέτοια  συσκευή, τουλάχιστον στην πρώτη της φάση. Ακόμα και τα ίδια τα Google Glass, και παρόλη την υποστήριξη από το "οικοσύστημα" της Google, ακόμα δεν αντιμετωπίζονται σαν κάτι πολύ περισσότερο από ένα gadget που, στην καλύτερη περίπτωση, ενισχύει το προφίλ των "τρελών εφευρετών" που καλλιεργεί για τον εαυτό της η εταιρεία από το Μάουντεν Βιού. Πόσος κόσμος θα πληρώσει έστω και 100 ευρώ αν το μόνο που μπορεί να κάνει με το, ομολογουμένως προσεγμένο σχεδιαστικά Telepahy One αν το μόνο που μπορεί να κάνει μ' αυτό είναι να βλέπει τον κόσμο γύρω του σαν μαυρόασπρα μάνγκα;

 

GOOGLE GLASS,ΙΑΠΩΝΙΑ,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home