Επιτυχίες για την ελληνική ομάδα στο Imagine Cup

Deasy @ 05.08.2015
Επιτυχίες για την ελληνική ομάδα στο Imagine Cup

Με δύο πολύ σημαντικές διακρίσεις επέστρεψε στην Ελλάδα η ομάδα Prognosis, η οποία διαγωνίστηκε μαζί με τις καλύτερες ομάδες από όλον τον κόσμο,  στην τελική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού καινοτομίας, 2015 Imagine Cup της Microsoft, που πραγματοποιήθηκε στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, στις 31 Ιουλίου 2015.

 Τα μέλη της ομάδας, τα οποία προέρχονται από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κέρδισαν το Ability Award, με την καινοτόμα εφαρμογή τους για τη διάγνωση πρώιμων συμπτωμάτων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με Πάρκινσον,  το οποίο δίνεται στην καλύτερη λύση για προβλήματα ατόμων με αναπηρία. Το βραβείο συνοδεύεται από τη μοναδική ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια ειδικά σχεδιασμένη “bootcamp” εμπειρία στο Σιάτλ, το Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναπτύξουν περαιτέρω την εφαρμογή τους, μέσω της καθοδήγησης εξειδικευμένων στελεχών της  Microsoft. Επιπλέον, η ελληνική ομάδα κατάφερε να κατακτήσει την τρίτη θέση με χρηματικό έπαθλο αξίας 5.000 δολαρίων, στην κατηγορία World Citizenship, στην οποία συμμετείχαν.

Η Prognosis, η οποία προέρχεται από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αποτελείται από τους Δέσποινα Ευθυμιάδου, Βασιλική Μπίκια, Δημήτρη Ιακωβάκη, Κωνσταντίνο Μαυροδή και από τον μέντορά τους, Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη. Η βραβευμένη εφαρμογή τους, η οποία είναι ήδη δωρεάν διαθέσιμη για Windows Phones, προτείνει μια πρωτοπόρα λύση, η οποία, μέσω της αξιοποίησης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, μπορεί να ανιχνεύει έγκαιρα τα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον και την πρώιμη παρέμβαση. Παράλληλα, διευκολύνει την καθημερινή ζωή ενήλικων μεγαλύτερης ηλικίας, ενθαρρύνοντας την ενεργό και υγιή γήρανση, με τη βοήθεια νέων τρόπων αυτοδιαχείρισης εργαλείων υγείας, όπως είναι το «έξυπνο» περικάρπιο Microsoft Band, στο πλαίσιο συνεργατικής φροντίδας με επαγγελματίες υγείας.

Σημειωτέον πως παγκόσμια νικήτρια του φετινού Imagine Cup ήταν η ομάδα eFitFashion, από τη Βραζιλία, για το project “Clothes For Me” (νικήτρια στην κατηγορία Innovation).

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home