Ελεύθερες για χρήση οι πατέντες της Tesla

Deasy @ 13.06.2014
Ελεύθερες για χρήση οι πατέντες της Tesla

Με προσωπικό μήνυμα του ίδιου του διεθύνοντος συμβούλου της, του πολυμήχανου Elon Musk, η Tesla ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία νομική ή άλλη ενέργεια, εναντίον οποιασδήποτε άλλης εταιρείας που θα θελήσει να χρησιμοποιήσει τις πατέντες της. Πιο απλά, ο Elon Musk έδωσε το ελεύθερο στο σύνολο των αυτοκινητο-βιομηχάνων για να εκμεταλλευτούν τις πατέντες της για την κατασκευή των αυτοκινήτων τους.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι σε μια εποχή που οι πατέντες έχουν οδηγήσει σε δεκάδες συγκρούσεις μεταξύ εταιρειών τεχνολογίας, η Tesla επιλέγει ένα εντελώς διαφορετικό μονοπάτι. Αυτό της ελεύθερης χρήσης για το κοινό καλό της βιομηχανίας.

Ενδεικτικά είναι τα λόγια του ίδιου του Elon Musk στο blog της εταιρείας. «Η Tesla δημιουργήθηκε για να λειτουργήσει ως επιταχυντής στο χώρο των βιώσιμων μεταφορών. Αν θέλουμε λοιπόν να είμαστε ειλικρινείς ότι θέλουμε να αναπτυχθεί η αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα πρέπει ταυτόχρονα να σταματήσουμε να τοποθετούμε “νάρκες” πνευματικής ιδιοκτησίας σε αυτό το μονοπάτι. Νάρκες, που λειτουργούν αντίθετα με τον κοινό στόχο. Για αυτό λοιπόν το λόγο η Tesla δεν θα κινήσει καμία αγωγή εναντίον όποιου, με καλή πίστη, θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της» ανέφερε μεταξύ άλλων, καταλήγοντας ότι «πιστεύουμε ότι τόσο η Tesla όσο και όλες οι εταιρείες αλλά και ο κόσμος θα ωφεληθεί από μία κοινή, ταχύτατα αναπτυσσόμενη, τεχνολογική πλατφόρμα».

ELON MUSK,ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,TESLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home