1 δισ. για δορυφορικό Internet από τη Google

Deasy @ 02.06.2014
1 δισ. για δορυφορικό Internet από τη Google

Όχι μόνο δεν εγκαταλείπει το στόχο της να προσφέρει πρόσβαση στο Internet στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές του πλανήτη αλλά μάλλον είναι αποφασισμένη να το κάνει με κάθε μέσο. Ο λόγος για τη Google, που σύμφωνα με τη Wall Street Journal είναι αποφασισμένη να ρίξει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια για τη λειτουργία ενός συστήματος έως και 180 δορυφόρων χαμηλής τροχιάς που προορίζονται να συνδέσουν περιοχές του πλανήτη στα οποία είναι δύσκολο (έως ανέφτικο) να υλοποιηθούν τα παραδοσιακά ευρυζωνικά δίκτυα.

Όπως αναφέρει η WSJ, το ποσό που σκοπεύει να επενδύσει η Google σε μεταγενέστερο χρόνο μπορεί να φθάσει έως και τα 3 δισ. δολάρια για τη λειτουργία διπλάσιου αριθμού δορυφόρων.  

Το ενδιαφέρον της Google για να παρέχει πρόσβαση στις πλέον απομακρυσμένες περιοχές δεν είναι καινούργιο (έχει προηγηθεί το project Loon, με τα μπαλόνια ηλίου) και βέβαια δεν προέρχεται απαραίτητα μόνο από τη «συμπόνια» της εταιρείας για τους κατοίκους αυτών των περιοχών. Η αμερικάνικη εταιρεία γνωρίζει πολύ καλά ότι όσο περισσότεροι χρήστες είναι online, τόσο περισσότεροι θα είναι οι χρήστες των δικών της υπηρεσιών. Όσο περισσότεροι είναι οι τελευταίοι τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα δικά της έσοδα.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ INTERNET,ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ INTERNET,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home