Το νέο iOS 7 ήρθε

Deasy @ 11.06.2013
Το νέο iOS 7 ήρθε

Ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα το βλέπαμε στη σημερινή εκδήλωση της Apple και η αμερικάνικη εταιρεία δεν διέψευσε τις προσδοκίες. Ο λόγος για το iOS 7, το λειτουργικό που από το Φθινόπωρο και έπειτα θα τρέχει στις φορητές συσκευές αφής της Apple: iPhone από την έκδοση 4 και άνω, το iPad από την έκδοση 2 και άνω και στο iPod touch 4ης γενιάς. Μάλιστα, οι κάτοχοι iPhone μπορούν να κατεβάσουν τη δοκιμαστική έκδοση από σήμερα, ενώ πολύ σύντομα το ίδιο θα μπορούν να κάνουν και οι κάτοχοι των υπολοίπων συσκευών.

Τι προσφέρει; Καταρχάς, ένα πλήρως ανασχεδιασμένο περιβάλλον με νέα εικονίδια για τις προεγκατεστημένες εφαρμογές, άλλη γραμματοσειρά, πολύ καλύτερο multitasking και βέβαια ένα αρκετά σεβαστό αριθμό νέων λειτουργιών. Συνολικά, όπως ανέφερε και ο διευθύνων σύμβουλος της Apple είναι το μεγαλύτερο πακέτο αλλαγών στο λειτουργικό ιστορικά από όταν και πρωτοπαρουσιάστηκε το πρώτο iPhone. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν στις σημαντικότερες:

-          Control Center: ένα νέο swipe up μενού, μέσω του οποίου παρέχεται άμεση πρόσβαση σε ρυθμίσεις της συσκευής που χρησιμοποιούνται πιο συχνά (Bluetooth, WiFi, φακός κ.α.)

-          Νέος Safari browser: παρέχει τη δυνατότητα επιστροφής στο ιστορικό της πλοήγησης κάνοντας swipe, υποστηρίζει τη λειτουργία iCloud Keychain για το συγχρονισμό κωδικών και αριθμών πιστωτικών καρτών μεταξύ των συσκευών της Apple και επιτρέπει την πραγματοποίηση αναζητήσεων απευθείας από τη μπάρα σύνταξης του URL.

-          iOS in the car: σε νέα μοντέλα των Honda, Mercedes, Nissan, Ferrari, Chevrolet, Kia, Hyundai, Volvo, Jaguar ο χρήστης αποκτά πρόσβαση μέσω της οθόνης ελέγχου των αυτοκινήτων σε λειτουργίες, όπως το Siri, οι χάρτες ή τα μηνύματα.

-          Siri: έχουν προστεθεί σε τρεις γλώσσες αρχικά, διαχειρίζεται μερικές ρυθμίσεις της συσκευής (π.χ. φωτεινότητα οθόνης) ενώ η ανεύρεση πληροφοριών για τις αναζητήσεις του χρήστη επεκτείνονται στο Twitter, το Bing και τη Wikipedia.

-          AirDrop: μέσω του Control Center παρέχεται στο χρήστη η δυνατότητα να μοιράζεται περιεχόμενο με άλλους κατόχους συσκευών με το ίδιο λειτουργικό.

-          Κάμερα: έχουν προστεθεί φίλτρα και δυνατότητες όπως το crop των φωτογραφιών στα πρότυπα του Instagram, αυτόματη αρχειοθέτηση-οργάνωση των φωτογραφιών με βάση στοιχεία όπως η τοποθεσία ή η ημερομηνία, ενώ παρέχεται η δυνατότητα διαμοιρασμού φωτογραφιών μεταξύ πολλαπλών χρηστών μέσω iCloud, οι οποίες αναπαράγονται σε όλους σε ένα ενιαίο feed.

-          iTunes Radio: η πολυαναμενόμενη υπηρεσία streaming μουσικής βρίσκεται και στο αντίστοιχο μουσικό μενού του iOS 7, προσφέροντας συλλογές τραγουδιών που είναι δημοφιλή στο Twitter αλλά και συλλογές που βασίζονται σε συγκεκριμένα events. Επιτρέπει στο χρήστη την δημιουργία streaming συλλογών στα πρότυπα του Pandora, ενώ για μεγαλύτερη λειτουργικότητα παρέχει στο χρήστη επιλογές ομαδικού αποκλεισμού τραγουδιών (πλήκτρο don’t play music like this). H υπηρεσία παρέχεται δωρεάν με διαφημίσεις, όμως εφόσον ο χρήστης είναι συνδρομητής της υπηρεσίας iTunes Match δεν πρόκειται να τις λαμβάνει.

IOS,iOS 7,IPHONE,IPAD,IPOD,APPLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home