"Εφυγε" ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος

και το Internet υποκλίνεται

'Εφυγε' ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Ο θάνατος του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, που νωρίτερα σήμερα  έπεσε θύμα τροχαίου κατά τα γυρίσματα της τελευταίας του ταινίας, αφήνει το σημάδι του στο ελληνικό Internet.

Εκατοντάδες είναι οι αναφορές στο twitter όπου το όνομα του μεγάλου σκηνοθέτη βρίσκεται με δύο εκδοχές (Theo Angelopoulos όπως ήταν γνωστός στο εξωτερικό και Θόδωρος Αγγελόπουλος) στην κορυφή των trending topics. Πολλές είναι οι αναφορές και στο Facebook, κυρίως με δημοσιεύσεις βίντεο από παλαιότερες ταινίες του.

Η καριέρα του Θ. Αγγελόπουλου στον κινηματογράφο ξεκίνησε το 1968 όταν έκανε την πρεμιέρα του με τη μικρού μήκους ταινία "Εκπομπή" που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Επτά χρόνια αργότερα, το 1975, θα τύχει διεθνούς αναγνώρισης με τον "Θίασο" και το 1980 τιμάται με το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ Βενετίας για την ταινία του "Μεγαλέξανδρος". Κατά τη δεκαετία του '80 γυρίζει  μεταξύ άλλων το "Ταξίδι στα Κύθηρα" (1984), τον "Μελισσοκόμο" (1986) και το "Τοπίο στην ομίχλη" (1988) και το 1998 με την ταινία "Μια αιωνιότητα και μια μέρα" θα φύγει από το Φεστιβάλ των Καννών με την ανώτερη διάκριση, τον Χρυσό Φοίνικα.

Τον τελευταίο καιρό γύριζε νέα ταινία για την οποία είχε επιλέξει ως σκηνικό την περιοχή της Δραπετσώνας. Σήμερα το απόγευμα και τη στιγμή που διέσχιζε το οδόστρωμα στην περιφερειακή οδό της Δραπετσώνας παρασύρθηκε από διερχόμενη μοτοσικλέτα.

MEDIA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home