Ένα δισ. σε εκδότες για το περιεχόμενό τους δίνει η Google

Ένα δισ. σε εκδότες για το περιεχόμενό τους δίνει η Google

Μία νέα πρωτοβουλία ξεκινάει η Google, μέσω της οποίας θα χρηματοδοτήσει δημοσιογραφικούς οργανισμούς σε όλο τον κόσμο για το περιεχόμενο που παράγουν  με το ποσό του 1 δισ. δολαρίων για τρία χρόνια.

Μία κίνηση που πέρα από τις όποιες αγαθές προθέσεις της Google είναι σίγουρα και μια κίνηση «καλών προθέσεων» με στόχο να βελτιώσει τις σχέσεις της με τους δημοσιογραφικούς οργανισμούς. Άλλωστε εδώ και αρκετούς μήνες αρκετοί μεγάλοι οργανισμοί media από όλο τον κόσμο και κυρίως από την Ευρώπη είχαν προβάλλει το αίτημά τους να αποζημιώνονται για το περιεχόμενό τους που χρησιμοποιεί η μηχανή αναζήτησης της Google.

Το νέο πρόγραμμα με την επωνυμία News Showcase (Βιτρίνα ειδήσεων σε ελεύθερη μετάφραση) θα λανσαριστεί αρχικά στη Βραζιλία και τη Γερμανία, μία χώρα στην οποία είχαμε και τις πιο μεγάλες αντιδράσεις από τα media και θα επεκταθεί σταδιακά σε άλλες αγορές.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Google πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης media που έχει υλοποιήσει ποτέ και θα χρησιμοποιηθεί για να προσφέρει την ευχέρεια στους οργανισμούς να μοιραστούν το περιεχόμενό τους με ένα νέο, διαφορετικό τρόπο. Τα media που θα συμμετέχουν θα επιλέγουν το περιεχόμενο που θέλουν να μοιραστούν με το κοινό τους και θα είναι διαθέσιμο μέσα από το Google News σε Android (και αργότερα σε Apple) συσκευές.

GOOGLE NEWS,MEDIA,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home