Samsung Galaxy Tab S6 Lite review

Ένα tablet για όλη την οικογένεια.

Όμορφο, άνετο, ελαφρύ και πρακτικό από πολλές απόψεις, το Samsung Galaxy Tab S6 Lite αποτελεί τη νέα πρόταση της κορεατικής εταιρείας στην κατηγορία των tablets. Όχι για ένα χρήστη αλλά μάλλον για ολόκληρη την οικογένεια αφού στο εσωτερικό του κρύβει χαρακτηριστικά και λειτουργίες, που θα τις αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι.

 

Η γραφίδα κάνει τη διαφορά

Το S Pen δεν είναι η πρώτη φορά που το συναντάμε σε μοντέλα της Samsung. Δεν είναι καν η πρώτη φορά που το βλέπουμε σε tablet της εταιρείας. Όμως για πρώτη φορά η κορεατική εταιρεία κατεβάζει το συγκεκριμένο εργαλείο σε προσιτά επίπεδα και έχουμε την εντύπωση ότι είναι μια κίνηση, που κάνει τη διαφορά. Η γραφίδα προφανώς αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το tablet (οποιοδήποτε tablet, όχι μόνο της Samsung): αλλάζει τον τρόπο που σημειώνουμε, μπορεί να μεταμορφώσει τα μηνύματά μας, κάνοντάς τα άλλοτε πιο ζωντανά, άλλοτε πιο προσωπικά, φέρνει νέα χαρακτηριστικά, δημιουργεί τελικά μια νέα εμπειρία, σε μια συσκευή που έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε μόνο με τα δάχτυλά μας και τις γνωστές κινήσεις πάνω στην οθόνη αφής.

Με το S Pen μπορούμε να κρατήσουμε σημειώσεις, όπως θα κάναμε με ένα μολύβι, μπορούμε να ζωγραφίσουμε στον καμβά της οθόνης των 10,4 ιντσών, μπορούμε να προσθέσουμε αφιερώσεις πάνω στις φωτογραφίες, μπορούμε να διαχειριστούμε πιο εύκολα έγγραφα εργασίας και πολλά ακόμη.

 

Η γραφίδα της Samsung συνεργάζεται άψογα με την οθόνη, η ανταπόκρισή της είναι άμεση, χωρίς καμία χρονική υστέρηση και είναι αλήθεια ότι απολαμβάνεις μια εμπλουτισμένη εμπειρία που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

Ιδιαίτερα χρηστικό είναι και το γεγονός ότι η γραφίδα κολλάει μαγνητικά στα πλαϊνά μέρη της συσκευής, εξαλείφοντας πρακτικά την ανάγκη για μια θήκη στο εσωτερικό του tablet, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στη σειρά smartphones Galaxy Note.  

 

Οθόνη 10,4 ιντσών

Συνολικά το Samsung Galaxy Tab S6 αποτελεί μια εξαιρετικά ποιοτική πρόταση, με προσεγμένα υλικά κατασκευής και σχεδιασμό. Τα μικρά περιθώρια περιμετρικά της οθόνης συντελούν και στη μείωση του συνολικού όγκου της συσκευής, διευκολύνοντας περαιτέρω το δείκτη φορητότητας.

Τεχνολογίας TFT και μεγέθους 10,4 ιντσών η οθόνη της συσκευής προσφέρει ένα πολύ ωραίο περιβάλλον για το χρήστη, με ζωντανά χρώματα και ικανοποιητική λεπτομέρεια. Η ανάλυσή της φθάνει τα 2000x1200 pixels (WUXGA+), ενώ προσφέρει δύο επιλογές χρωματισμού στο περιβάλλον του μενού: το κλασικό λευκό αλλά και μαύρο, που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και μειώνει την καταπόνηση των ματιών. Στη θέαση ταινιών και video δύσκολα θα μείνει κάποιος παραπονεμένος, αφού η καλή εικόνα συνδυάζεται με τα διπλά ηχεία οριζόντιου προσανατολισμού, που προσφέρουν πλούσιο, τρισδιάστατο ήχο.

 

Πλούσιος εξοπλισμός

Όλες οι παραπάνω εντυπώσεις συνδυάζονται και με ένα καλό πακέτο εξοπλισμού, που περιλαμβάνει ένα οκταπύρηνο επεξεργαστή και μνήμη RAM 4GB. Τα παραπάνω συνδυάζονται με αποθηκευτικό χώρο 64GB, με τη συσκευή να διαθέτει και υποδοχή επέκτασης μέσω καρτών microSD. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το νέο tablet κυκλοφορεί και σε εκδόσεις LTE, με δυνατότητα υποδοχής καρτών SIM, παρέχοντας και την επιλογή σύνδεσης με τα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για την πλοήγηση στο Internet.  

Στον τομέα της φωτογραφίας το Galaxy Tab S6 Lite προσφέρει τα βασικά, με μία κύρια κάμερα ανάλυσης 8ΜΡ και μία εμπρόσθια 5ΜΡ. H αλήθεια είναι ότι η βασική κάμερα της συσκευής είναι μάλλον μόνο για έκτακτες περιπτώσεις, αφού δεν συγκινεί με τις επιδόσεις της. Η ποιότητα των λήψεων είναι μέτρια και δύσκολα ο κάτοχος του tablet θα εγκαταλείψει το smartphone για τη λήψη φωτογραφιών. Στον τομέα του video, η μέγιστη ανάλυση είναι στα επίπεδα των 1080p, τόσο στην πίσω όσο και στην μπροστινή κάμερα.

Από την άλλη πλευρά, στον τομέα της ασφάλειας το Galaxy Tab S6 Lite υποστηρίζει και αυτό την πλατφόρμα Samsung Knox, που προστατεύει με επιτυχία τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη. Επιπλέον, ως αναπόσπαστο κομμάτι του οικοσυστήματος συσκευών της Samsung, με το Galaxy Tab S6 Lite συνδέεται απρόσκοπτα με όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες συσκευών της εταιρείας, προσφέροντας πλήθος πλεονεκτημάτων. Αρκεί η σύνδεση στο Samsung λογαριασμό σας. Έτσι για παράδειγμα, μπορείτε να απαντήσετε σε κλήσεις από το tablet, αν το smartphone δεν είναι δίπλα, αφού οι δύο συσκευές είναι μονίμως συγχρονισμένες.

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite προσφέρει μπαταρία χωρητικότητας μεγαλύτερη των 7.000mAh με την αυτονομία της να ξεπερνάει κατά πολύ τις 10 ώρες συνεχόμενης αναπαραγωγής video ή πλοήγησης στο Internet. Πρακτικά δηλαδή ακόμα και αν είστε όλη την ημέρα πάνω από το tablet δεν θα μείνετε από μπαταρία, αναζητώντας το φορτιστή της συσκευής.   

Συμπερασματικά, η νέα πρόταση της Samsung είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες των τελευταίων μηνών, προσφέροντας αρκετές περισσότερες επιλογές χρήσης από τον ανταγωνισμό. Θα τη βρείτε στα ελληνικά καταστήματα σε τιμή που ξεκινάει από τα 369 ευρώ για την WiFi έκδοση και τα 429 ευρώ για την LTE.

SAMSUNG GALAXY TAB S6 LITE,TABLETS,SAMSUNG,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home