Έναν χρόνο και βάλε στον δρόμο

Αυτός είναι ίσως ο πιο απογοητευτικός χάρτης που έχεις δει

Έναν χρόνο και βάλε στον δρόμο

Για όσους το όνειρο είναι να ζήσουν κάπου στην περιφέρεια και να επισκέπτονται την πόλη μόνο για δουλειά, έχουμε άσχημα νέα. Η ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ λαμβάνοντας υπόψιν τα στοιχεία κυκλοφορίας 1.000 πόλεων έδειξε πως κάθε εβδομάδα 4,35 ώρες κατά μέσο όρο χάνονται στον δρόμο, στο πήγαινε-έλα δηλαδή μεταξύ δουλειάς και σπιτιού.

Πάλι σε μέσους όρους, το καθημερινό πήγαινε-έλα απαιτεί σε 52,2 λεπτά και αυτό τελικά στο σύνολο της ζωής του μέσου Αμερικανού εργαζόμενου σημαίνει 408 χαμένες ημέρες. Δηλαδή, χοντρικά, έναν χρόνο, έναν μήνα και άλλες δέκα ημέρες. Ξέρουμε πολλούς που χρειάζονται παρόμοιο χρόνο για να μετακινηθούν από και προς τη δουλειά τους κάθε ημέρα και μένουν λίγα τετράγωνα μακριά μας και όχι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικο΄.

Βεβαίως όσοι εργάζονται στις μεγάλες μητροπόλεις όπως είναι η Νέα Υόρκη ή η Ουάσιγκτον, ο χρόνος (σε μέσους όρους πάντοτε) μπορεί να υπερβαίνει τη μία ώρα και 15 λεπτά και η συνολική απώλεια να φτάνει τις 600 ημέρες.

Οι πιο τυχεροί είναι εκείνοι που περνάνε πίσω από το τιμόνι ή στα διάφορα συγκοινωνιακά μέσα γύρω στη μισή ώρα κάθε μέρα που σε αναγωγή σημαίνει 180 χαμένες ημέρες, ένα εξάμηνο δηλαδή.

Το ενδιαφέρον τώρα για εμάς εδώ του deasy και για εσένα ίσως είναι πώς βρήκαν τα στοιχεία. Δεν χρειάστηκε να παρακαλέσουν και πολύ, πήγαν (διαδικτυακώς, εννοείται) στην αμερικανική Στατιστική Υπηρεσία και άντλησαν τα σχετικά στοιχεία.

 

Αυτή είναι η ομορφιά των ανοιχτών δεδομένων, η οποία είναι πολύ μακριά μας και είναι κρίμα γιατί χάνουμε την ευκαιρία να εικονογραφήσουμε τη ζωή μας και -εκτός από το να χαζεύουμε σε δυναμικούς χάρτες- να παίρνουμε πιο σωστές αποφάσεις. Καλά, για το τελευταίο κρατήστε και μια πισινή

ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ,ΗΠΑ,ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ,OPEN DATA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home