Motorola Moto Z review

Και πολύ λεπτό και transformer.

Motorola Moto Z review

Μπορεί το όνομα της Motorola να έχει περάσει αρκετά χρόνια τώρα κάτω από την Lenovo, ωστόσο η νέα της πρόταση θυμίζει έντονα στους παλιότερους κινητά από το ένδοξο παρελθόν της αμερικάνικης εταιρείας. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος από τη σειρά RAZR (razor - ξυράφι), που περιελάμβανε και αναδιπλούμενες αλλά και candy bar προτάσεις της εποχής πριν από τα smartphones. Κινητά που κέρδισαν το κοινό χάρη στο design και το ελάχιστο πάχος τους. Έτσι και το νέο Moto Z χαρακτηρίζεται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό από αυτά τα δύο στοιχεία: προσεγμένο σχεδιασμό και πάχος που δεν ξεπερνάει τα 5,2 χιλιοστά!

Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα ένα smartphone που κεντρίζει το ενδιαφέρον, με τα υλικά κατασκευής (αλουμίνιο κατά κύριο λόγο) να αφήνουν μια πολύ ωραία αίσθηση στο σύνολό της, στοιχείο που σίγουρα μετράει σε μία συσκευή που θέλει να απευθυνθεί στα υψηλότερα στρώματα της αγοράς.

 

Προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών, το Moto Z κινείται επίσης σε υψηλά επίπεδα. Η οθόνη είναι στις 5,5 ίντσες, μέγεθος υπεραρκετό για τους απαιτητικούς χρήστες. Επιπλέον, το νέο smartphone είναι αρκετά γρήγορο χάρη κυρίως στην RAM των 4 GB, μνήμη η οποία είναι απαραίτητη σε όλους εκείνους του χρήστες που χρησιμοποιούν πλήθος εφαρμογών (και όπως και εγώ ξεχνάνε να τις κλείσουν). Όσο για την μπαταρία, το Moto Z αντέχει περίπου μία ολόκληρη ημέρα, όμως όπως όλες οι σύγχρονες συσκευές είναι εξοπλισμένο με φορτιστή ταχείας φόρτισης, που προσφέρει την ευχέρεια να βγάλει, με μόλις 15 λεπτά στην πρίζα, 6 ώρες φουλ λειτουργίας.

Καλές εντυπώσεις αφήνει και η κάμερα, η ανάλυση της οποίας είναι στα 13 megapixels, με τον οπτικό σταθεροποιητή και την αυτόματη εστίαση σε laser να παρέχουν τις απαραίτητες «εγγυήσεις» για καθαρές φωτογραφίες. Το ίδιο ισχύει και στον τομέα της εγγραφής video, όπου η μέγιστη ανάλυση είναι τα 1080p.

Στα άξια αναφοράς στοιχεία της συσκευής είναι πως δεν υπάρχει θύρα υποδοχής ακουστικών, καθώς το Moto Z ακολουθεί την τάση που ξεκίνησε το iPhone 7. Μέσα στο κουτί υπάρχει πάντως ένας ειδικός adaptor, που μπορείτε να τον εφαρμόσετε σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ακουστικά που ήδη έχετε.

Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε και το πολύ λιτό μενού που δεν έχει πολλές περιττές εφαρμογές, θυμίζοντας συσκευές που έχουν καθαρό Android (το Moto Z έχει την έκδοση 7.0). Αν μπορούσα να το δικαιολογήσω θα έλεγα ότι ίσως και να οφείλεται στην προηγούμενη κατάσταση της Motorola, η οποία, για όσους το έχουν ξεχάσει, για ένα φεγγάρι ανήκε στη Google.

 

Ένα smartphone - transformer

Το δεύτερο στοιχείο που χαρακτηρίζει το νέο Moto Z είναι η δυνατότητα που προσφέρει να μεταμορφώσετε το… χαρακτήρα του. Συγκεκριμένα, η Lenovo ταυτόχρονα με το smartphone προωθεί μια σειρά αξεσουάρ, κάτω από την ομπρέλα Moto Mods, που αναβαθμίζουν κάθε μοντέλο της σειράς Moto Z (υπάρχον αλλά και μελλοντικό) σε συγκεκριμένους τομείς. Όλα τα αξεσουάρ εφάπτονται στην πίσω πλευρά της συσκευής (χάρη σε μια μαγνητική επιφάνεια) προσφέροντας σημαντικές βελτιώσεις.

Στο deasy είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε δύο Moto Mods. Το 1ο Moto Mod έρχεται από την Incipio (Offgrid Power Pack) και είναι με απλά λόγια μία πλάτη που αποτελεί ταυτόχρονα και power bank. Το εφάπτεις στην πίσω επιφάνεια και έχεις έως και 22 ώρες αυτονομίας επιπλέον. Σίγουρα κάποιοι θα το δουν ως μια πιο πρακτική λύση από ένα κλασικό power bank με καλώδιο, όμως από την άλλη πλευρά το τίμημα είναι υπερδιπλασιάζεται το πάχος του Moto Z.

To Moto Z δίπλα-δίπλα με το Offgrid Power Pack.

Το δεύτερο Moto Mod που είχαμε στα χέρια μας ήταν το Soundboost της JBL. Κατά τον ίδιο τρόπο το τοποθετείς στην πίσω πλευρά του Moto Z και έχεις το δικό σου φορητό ηχείο, εύκολα και γρήγορα. Το συγκεκριμένο αξεσουάρ, αναβαθμίζει την ποιότητα του ήχου, έχει δύο ηχεία 3W έκαστο και είναι ιδανικό είτε για να ακούσεις τις αγαπημένες σου μουσικές είτε για να δεις μια ταινία δράσης.

Τα Moto Mods είναι αρκετά πρακτικά, αλλά για να είμαι ειλικρινής θεωρώ ότι έχουν ένα μειονέκτημα: δεν φορτίζουν ξεχωριστά αλλά πρέπει να είναι συνδεδεμένα με το Moto Z, “ενοχλητικό” όταν, για παράδειγμα, έχει τελειώσει η μπαταρία στο Soundboost και εσύ θες να φύγεις από το σπίτι και θα ήθελες να το βάλεις να φορτίσει.

Αξίζει να σημειώσω ότι υπάρχουν και άλλα Moto Mods όπως το Hasselbad True Zoom Moto Mod. Το Moto Mod της Hasselbad αναβαθμίζει εντυπωσιακά τις φωτογραφικές δυνατότητες του Moto Z, το οποίο αποκτά τη δυνατότητα για 10x οπτικό zoom και Xenon flash. Επίσης, υπάρχει το Insta-share projector, το οποίο μετατρέπει ένα Moto Z σε έναν βιντεοπροβολέα με δυνατότητα προβολής σε μία επιφάνεια 70 ιντσών! Δεν τα είχαμε, οπότε δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα αν και το Moto Mod της Hasselbad το είχα δοκιμάσει για μερικά λεπτά πριν από μερικούς μήνες στην ανακοίνωση του Moto Z στην IFA και για να είμαι ειλικρινής μου άρεσε ιδιαίτερα η ποιότητα των φωτογραφιών που σου έδινε.

Το νέο Moto Z κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά, με την ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης να έχει διαμορφωθεί στα 599 ευρώ.

SMARTPHONES,MOTOROLA MOTO Z,LENOVO,MOTOROLA,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home