Εθισμένος σε διαγωνισμούς;

kostas-kun @ 06.05.2010
Εθισμένος σε διαγωνισμούς;

Εκεί που σταματάει η ενημέρωση της τηλεόρασης ξεκινάει το internet, είναι το μέσο που δεν θα σου κρύψει τίποτα. Δεν θα φιμωθεί ποτέ και αυτό το κάνει ξεχωριστό.

Έχεις μια ιδέα και θέλεις να την υλοποιήσεις; Στην τηλεόραση η πιθανότητα να πραγματοποιηθεί τείνει στο 0 ενώ στο διαδίκτυο είναι 1.

Π.χ. απλά φτιάχνεις μια ιστοσελίδα όπως αυτή

http://el.lmgtfy.com/

“Απευθύνεται στους ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι καλύτερα να σε ρωτάνε παρά να ψάξουν μόνοι τους στο Google” αναφέρει στις πληροφορίες. Όχι δεν το παίζω έξυπνος ούτε και αυτοί που δημιούργησαν αυτή την ιστοσελίδα. Απλά μερικές φορές η Google δίνει καλύτερες απαντήσεις και είναι καλύτερο να ψάξεις μόνος/η σου από τα να βρεις έτοιμη την απάντηση. Παράδειγμα.

http://www.howstuffworks.com

Ένας φίλος μου είχε προτείνει αυτή τη σελίδα όταν αναρωτιόμασταν πως δουλεύουν όλα αυτά που υπάρχουν γύρω μας. Πιστωτικές, ο εθισμός στους υπολογιστές, σεισμοί ακόμα και ζόμπι περιγράφονται σε αυτόν τον ιστότοπο. Τα πάντα, όλα. Απλά, συνοπτικά με φωτογραφίες. Η μορφή του έχει αλλάξει από την πρώτη φορά που το επισκέφθηκα και έχει προσθέσει διάφορα quiz, ψηφοφορίες και φυσικά videos.

http://www.diagonismos.gr

Θέλεις να κερδίσεις σε κάποιον διαγωνισμό αλλά δεν ξέρεις πότε και που γίνεται; Αυτό το site είναι αυτό που ψάχνεις. Συγκεντρώνει όλους τους διαγωνισμούς που τρέχουν στο internet και σε ενημερώνει για αυτούς. Σε όσους περισσότερους διαγωνισμούς συμμετέχεις τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να κερδίσεις. Επίσης διαθέτει και group στο facebook για να είσαι πάντα ενήμερος.

http://store.mozilla.org

Ανήκεις στο περίπου 25% που χρησιμοποιεί Mozilla firefox και θέλεις να συνεισφέρεις στον οργανισμό; Μπορείς να επισκεφτείς το online store και να αγοράσεις μια μπλούζα, ένα σακίδιο, ένα Mousepad στην τελική. Θα προσπαθήσω να πείσω το αφεντικό να μας πάρει το office pack. We believe that the internet should be public, open and accessible.

http://www.cpusers.gr/showthread.php/353-%CE%97-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-bluescreen-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%89%CE%BD-screens-of-death

Okey, δεν είναι ιστοσελίδα. Επίσης δεν περιμένω να μάθεις να το πληκτρολογείς, είναι ένα προσωπικό αγαπημένο αφιέρωμα στις μπλε οθόνες που εμφανίζουν τα windows και μας κάνουν τη ζωή δυσκολότερη. Τα πρόσφατα προβλήματα με τον υπολογιστή (windows 7) μου θύμισαν το συγκεκριμένο αφιέρωμα.

Πριν έναν χρόνο ήταν τα γεγονότα στο Ιράν όπου η πραγματική ενημέρωση γινόταν μέσω του Twitter. Tις τελευταίες μέρες πιστεύω ότι τις περισσότερες πληροφορίες τις έχουμε λάβει μέσω των blogs και των ειδησεογραφικών sites.

Το internet έχει εξελιχθεί και διανύει τη δεύτερη γενιά του (web 2), είναι ένα δυνατό εργαλείο για τον άνθρωπο αρκεί να ξέρει πως να το χρησιμοποιεί. Μια γενική ματιά μόνο μπορεί να ανοίξει τους ορίζοντες του καθενός.

Εμείς το βλέπουμε από τη διασκεδαστική και ενημερωτική του πλευρά και προσπαθούμε να το προβάλλουμε έτσι.

Μη ξεχνιόμαστε, teaser για την επόμενη εβδομάδα: αναρωτήθηκες ποτέ ποια είναι η αξία μιας ιστοσελίδας;

Καλό σερφάρισμα!

GOOGLE APPS-SERVICES,ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,ONLINE SHOPPING,TWITTER,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home