Άνθρωπος vs Τεχνητή Νοημοσύνη: 0-2

Deasy @ 09.03.2016
Άνθρωπος vs Τεχνητή Νοημοσύνη: 0-2
Πηγή φωτογραφίας: Wikipedia

Ο αγώνας κράτησε για περίπου 3,5 ώρες, πριν ο Νοτιοκορεάτης Lee Se-dol παραιτηθεί από τη συνέχειά του, μια κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη νίκη ενός συστήματος τεχνητής νοημοσύνης έναντι ενός εξπέρ στο παραδοσιακό επιτραπέζιο κινέζικο παιχνίδι Go.

Ο Lee Se-dol ανήκει στην ανώτερη κατάταξη των παικτών του παιχνιδιού με 9 dan και θεωρείται ο δεύτερος καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Από την άλλη πλευρά του τραπεζιού «καθόταν» το σύστημα AlphaGo AI, που έχει αναπτύξει η Google.

To AlphaGo ΑΙ έχει εκπαιδευτεί σε 30 εκατομμύρια κινήσεις του παιχνιδιού από εξπέρ του είδους και ταυτόχρονα έχει τη δυνατότητα εκμάθησης νέων δικών του στρατηγικών.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν τέσσερις ακόμα μάχες μεταξύ του Νοτιοκορεάτη πρωταθλητή και του AlphaGo AI, με τον Lee Se-dol να διεκδικεί ένα βραβείο 1 εκατομμυρίου δολαρίων εφόσον ανατρέψει το μέχρι στιγμής εις βάρος του σκορ.

Από την άλλη πλευρά, η Google πανηγύρισε για την πρώτη νίκη, με το διευθύνοντας σύμβουλο της εταιρείας, Sundar Pichai, να ανεβάζει ένα σχετικό tweet.

 

 Για την παρακολούθηση των μονομαχιών, η Google έχει δημιουργήσει το σχετικό κανάλι στο YouTube.

UPDATE

Την Πέμπτη 10/3 ο AlphaGo AI πέτυχε και δεύτερη νίκη απέναντι στον Lee Se-dol. Ο αγώνας, όπως διαβάζουμε από τα διεθνή sites, οδηγήθηκε στην παράταση, στην οποία τελικά ο Νοτιοκορεάτης πρωταθλητής ηττήθηκε για δεύτερη φορά από το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης της Google. 

 

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ,ARTIFICIAL INTELLIGENCE,GOOGLE,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home