Wind Smart IoT: δυναμικά στις Internet of Things υπηρεσίες μπαίνει η Wind

Στρατηγική συνεργασία με την Telefonica

Wind Smart IoT: δυναμικά στις Internet of Things υπηρεσίες μπαίνει η Wind

Τη διάθεση της Wind να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό περιβάλλον των Internet of Things λύσεων, όπως αυτό αναμένεται να διαμορφωθεί στο άμεσο μέλλον φανερώνει η στρατηγική συνεργασία της εταιρείας με τον όμιλο της Telefonica. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής είναι η δημιουργία της Wind Smart IoT πλατφόρμας για τη διασύνδεση και διαχείριση μηχανών και αντικειμένων στο διαδίκτυο, που βασίζεται πάνω  στην Smart m2m λύση του ισπανικού τηλεπικοινωνιακού ομίλου, ο οποίος και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παίκτες στην διεθνή σκηνή.

 

Γιατί τώρα Internet of Things

Στο σύστημα αξιών αυτών των λύσεων οι δύο βασικές προϋποθέσεις είναι οι συσκευές και οι υποδομές των δικτύων. Φθάνοντας πλέον στο σημείο που οι συσκευές και έχουν πέσει σε κόστος αλλά και έχουν μικρύνει σε μέγεθος, προσφέροντας την απαραίτητη ευελιξία για την τοποθέτησή τους σε πλήθος προϊόντων, η Wind ολοκληρώνει σταδιακά τις επενδύσεις της στην επέκταση του 4G δικτύου. Τα «νέα» αυτά δημιουργούν το κατάλληλο timing για να προχωρήσει στην υλοποίηση μιας IoT πλατφόρμας (το στάδιο στο οποίο βρίσκεται πλέον η εταιρεία) και εν συνεχεία στην ανάπτυξη εφαρμογών και λύσεων, η ανάλυση των οποίων (το επόμενο στάδιο) θα αναδείξει και την αξία που έρχεται να προσφέρει τελικά το Internet of Things.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Αντώνης Τζωρτζακάκης (Διευθυντής Σταθερής Τηλεφωνίας & Εταιρικών Πελατών) στη συνέντευξη Τύπου της εταιρείας «είναι δεδομένο ότι στα επόμενα δέκα χρόνια η βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας θα ασχολείται περισσότερο με το IoT παρά με κάτι άλλο. Υπηρεσίες, όπως η φωνή, τα SMS είναι πεπερασμένες, έχουν συγκεκριμένα όρια, όμως στο IoT η προοπτική τους είναι άπειρη». Και πράγματι, οι εφαρμογές στην αγορά είναι άπειρες, περιλαμβάνοντας μεταξύ άλλων, διαχείριση στόλου, μετρητών ενέργειας, καυσίμων και φυσικών πόρων, wearables, εφαρμογές για Έξυπνες πόλεις και εφαρμογές φυσικής ασφάλειας, υγείας, εφαρμογές ασύρματων πληρωμών (mPoS), έξυπνης γεωργίας, έξυπνα κτίρια, κλπ. Σ’ αυτό το περιβάλλον η παρουσία/ρόλος των παρόχων κινητής τηλεφωνίας, όπως η Wind, θα είναι συνεχής, εξασφαλίζοντας τη διασυνδεσιμότητα μεταξύ των συσκευών. Κατ’ επέκταση, το IoT θα αποτελεί μια διαρκή πηγή εσόδων με όλο και μεγαλύτερες προοπτικές για τους παρόχους.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι σ’ αυτό το πρώιμο στάδιο του Internet of Things στην Ελλάδα, η συμμετοχή των ΙοΤ εσόδων στα συνολικά έσοδα από mobile data φθάνουν το 7%, ενώ η προοπτική, όπως ανέφερε ο κ. Τζωρτζακάκης είναι να φθάσουν το 15% στο 2020.  

 

Τι είναι η Wind Smart IoT πλατφόρμα

Η πλατφόρμα που έρχεται να προσφέρει η Wind στις επιχειρήσεις προσφέρει απομακρυσμένη διασύνδεση μεταξύ συσκευών και αντικειμένων, την ταυτόχρονη διαχείρισή τους από την Ελλάδα ή οπουδήποτε στον κόσμο, παρέχοντας τον πλήρη έλεγχο στην ίδια την επιχείρηση-πελάτη.

Χάρη στην Wind Smart IoT πλατφόρμα, η επιχείριση πλέον μπορεί να έχει αυξημένο έλεγχο και παρακολούθηση (σε πραγματικό χρόνο) σε όλες τις συνδεδεμένες συσκευές της, να ενσωματώνει και να αυτοματοποιεί τη λειτουργία τους στα επιχειρησιακά συστήματα και να αξιοποιεί τα δεδομένα για τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της. Το αποτέλεσμα των παραπάνω, που είναι και το ζητούμενο, είναι η μείωση περριτών δαπανών συντήρησης, λειτουργικού κόστους υποστήριξης, αύξηση της παραγωγικότητας της επιχείρησης, παρέχοντας ταυτόχρονη και καλύτερη εξυπηρέτηση του τελικού πελάτη.

Ήδη η Wind στοχεύει να παρέχει τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας στο διευρυμένο δίκτυο εταιρικών πελατών της σε διάφορους κλάδους, όπως λιανεμπόριο, εκπαίδευση, χρηματο-οικονομικές υπηρεσίες, ο τουρισμός κ.α. Ειδικά στον τουρισμό, είναι επίσης χαρακτηριστικό, όπως ανέφεραν τα στελέχη της εταιρείας ότι "ήδη μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες ναυλώσεων σκαφών αναψυχής έχει προμηθευτεί την λύση και διαχειρίζεται απομακρυσμένα από τις ΗΠΑ χίλιες 4G Mobile Broadband συνδέσεις πάνω σε σκάφη που έχει στην Ελλάδα».

INTERNET OF THINGS,WIND,

Σχόλια

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

Home